Cum îi îmbrăcăm pe copii iarna? Fără fular la gură și pulovere groase

Cum îi îmbrăcăm pe copii iarna? Fără fular la gură și pulovere groase

Am intrat deja în iarnă chiar dacă calendarul ne arată altceva încă. Atât copiii cât și maturii deja au trecut la garderoba de iarnă, însă dacă un matur decide singur cum să se îmbrace, copiii nu au această libertate și nici nu poate explica mereu dacă hainele puse pe el sunt prea groase și deranjante. De exemplu, poate crezi că un fular pus peste gura şi nasul copilului îl vor proteja mai bine în zilele friguroase. De fapt, acest lucru îi va face mai mult rău decât bine.

E o practică întâlnită aproape peste tot să li se pună celor mici fularul peste nas și peste gură. Greșit! De ce? Aerul expirat de copil conține vapori care, venind în contact cu frigul, se transformă în minuscule „ace de gheață” ce sunt inhalate și provoacă micro-leziuni la nivelul mucoaselor. Astfel, virușii și bacteriile au ocazia să „atace” și să se instaleze în organism chiar mai ușor.

În același timp, tot mediul umed şi cald din jurul gurii copilului va duce la apariţia iritaţiilor, materializate prin bubiţe şi eczeme. Iar a doua, a treia zi de ieşit cu fularul la gură, aceste iritaţii se vor complica şi îi pot provoca un disconfort puternic celui mic.

Cum îi îmbrăcăm corect pe copii în sezonul rece?

La temperaturi scăzute, copiii trebuie să aibă extremităţile calde. Astfel, trebuie să le asigurăm  încălţăminte confortabilă şi caldă şi să poarte numărul corect. Atât un număr mai mare, cât şi unul mai mic va duce la îngheţarea picioarelor. De asemenea, nici prea mulți ciorapi nu este indicat. Piciorul trebuie să se poată mișca, dacă este imobilizat din cauza ciorapilor groși, o să înghețe. 

În același timp, copiii nu trebuie înfofoliți în partea de sus. Un maiou, o bluză cu mânecă lungă şi un pulover subţire vor fi de ajuns pe sub o haină călduroasă de iarnă. Sunt mai călduroase două bluze mai subțiri puse una peste alta, una de bumbac și alta de lână, decât un singur pulover gros.

Gâtul este un loc sensibil care trebuie bine protejat. Mulţi copii nu suportă lâna direct pe piele aşa că este bine să ne orientăm către un fular moale.

La fel ca şi în cazul încălţămintei, mănuşile trebuie să fie nici prea mari, nici prea mici, pentru a le asigura tot confortul celor mici.

 

Important! Aerul curat și chiar rece este binefăcător pentru organism. Cum? Pe lângă faptul că ajută la călirea organismului, la dobândirea unei imunități puternice, are și efectul de a calma inflamațiile căilor respiratorii.

 

Sursa: Health.com; kidmagia.ro; md-eksperiment.org

 

Adaugă comentariu

Închide