Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Dorina Agachi vorbește despre siguranța celor mici în timpul deplasării cu mașina

Dorina Agachi vorbește despre siguranța celor mici în timpul deplasării cu mașina

Medicul pediatru Dorina Agachi menționează că după ce a văzut mai multe cazuri fatale la copii după accidente cu mașina, a decis să ofere părinților câteva informații utile despre siguranța copiilor la deplasarea cu mașina.

Ce spune legea?

– centura de siguranță trebuie utilizată pe toate locurile echipate cu sistem de siguranță (inclusiv pe locurile din spate);
– copiii cu o înălțime mai mică de 135 de centimetri trebuie să folosească scaun auto adaptat vârstei, greutății și înălțimii;
– multe mașini sunt echipate cu un airbag pentru pasagerul din față, dreapta. Nu instalați niciodată scaunul auto pentru copii cu spatele la direcția de mers în cazul în care airbag-ul este activ. Este extrem de important ca airbag-ul să fie dezactivat înainte ca scaunul pentru copii să fie așezat pe scaunul din față.
– șoferul este responsabil pentru toți pasagerii sub 15 ani, asigurându-se că poartă o centură de siguranță sau sunt fixați pe un scaun de siguranță. Este ilegal să conduci un vehicul cu mai mulți pasageri decât este înregistrat în actele mașinii.

Tema pentru acasă!!!

  • Bebelușii trebuie să fie protejați în mașină cu ajutorul scoicii. Atunci când copilul poate sta în funduleț nesusținut se poate face trecerea la un scaun din grupa următoare care să poată fi instalat Rear Facing, fie pe locul din față, fie pe cel din spate.
  • Un scaun auto orientat cu spatele la direcția de mers nu ar trebui să fie instalat pe un loc cu airbag frontal activ. În cazul în care airbag-ul poate fi dezactivat, se recomandă instalarea pe locul din dreapta, față deoarece oferă mai mult spațiu pentru picioarele copilului, iar șoferul are o mai bună vizibilitate asupra micuțului.
  • Scaunele auto cu instalare în centura de siguranță pot fi folosite până când copilul cântărește aproximativ 25 de kilograme. Scaunul devine inutilizabil atunci când o treime din capul copilului este în afara tetierei, respectiv când linia ochilor a ajuns la marginea superioară a tetierei sau limita de greutate a scaunului a fost depășită.
  • Când scaunul auto rear facing a fost depășit acesta trebuie înlocuit cu un scaun înălțător. Atât medicii cât și cercetătorii recomandă utilizarea unui scaun înălțător până când copiii au vârsta de aproximativ 10-12 ani.

 

Sursa: facebook.com/dorina.agachi1

Share:

Articole recomandate