Scapă de scutece în 3 zile – metoda unui profesor american

Scapă de scutece în 3 zile – metoda unui profesor american

Potrivit metodei concepută de profesorul american Julie Fellom, sunt suficiente trei zile pentru a renunța la scutece. Acționarea în forță nu este bună nici pentru copil, nici pentru părinte. Se creează o atmosferă încărcată care nu face bine nimănui.

Semnale pentru a elimina scutecul

Observă comportamentul copilului. Prezența unor semne te poate ajuta să înțelegi că sunteți gata. Copilul rămâne uscat timp de câteva ore? Ar putea fi deja momentul potrivit pentru a începe să-l lași fără scutec.

Observă și reține orele din zi în care face pipi sau caca, întrucât te va ajuta să recunoști situațiile în care va trebui să-l așezi pe oliță. Spre exemplu, atunci când se trezește sau după ce mănâncă.

Potrivit lui Julie Fellom, metoda funcționează cel mai bine cu copiii sub vârsta de doi ani și jumătate.

Elimină scutecul

În prima zi, lasă copilul să umble dezbrăcat prin casă. Cel mic va fi foarte încântat. Observă-l de-a lungul zilei și acționează! De îndată ce arată un semn de neliniște, pune-l pe oliță. Julie Fellom susține că ar trebui să-i administrezi mai multe lichide în aceste trei zile de formare, pentru a-l determina să urineze mai des.

Explică-i cum să-și deschidă și să-și dea jos pantalonii, cum se folosește hârtia igienică și faptul că trebuie să se spele apoi pe mâini. Evident, vei continua să-l ajuți, însă tot repetându-i aceste sarcini, copilul își va dori să acționeze singur.

Atenție! Niciodată nu-l certa, nu-l pedepsi și nu-l face de rușine atunci când face pe el. Explică-i cu cuvinte simple și clare, folosind o voce sigură, dar blândă, că atunci când este necesar, poate folosi olița.

După prima zi, în timpul nopții poți folosi scutecul pentru a evita accidentele. În a doua zi, ieși cu cel mic pentru o plimbare. Înainte de a pleca, du-l la toaletă să facă pipi și amintește-i că nu-i vei pune pampers, ci doar niște chiloței obișnuiți. Ia-ți la tine haine de schimb, în cazul în care micuțul nu se poate abține și se scapă pe el.

În a treia zi, ieși iarăși cu el afară, tot fără scutece. Evident, și de această dată ia cu tine niște haine de schimb. Pentru câteva săptămâni permite-i copilului să stea cât mai dezbrăcat prin casă și asigură-te că are mereu prin preajmă o oliță în care să-și facă nevoile atunci când îi vine. Pentru somn, poți continua să utilizezi un scutec. Dacă metoda nu funcționează din prima, lasă să treacă puțin și încearcă din nou.

 

Sursa: copilul.ro; alwaysbusymama.com

Adaugă comentariu

Închide