Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Jocuri și concursuri pentru o petrecere cu copii

Jocuri și concursuri pentru o petrecere cu copii

O petrecere organizată copiilor nu este completă dacă nu le pregătiți o serie de jocuri și concursuri. Dacă sunteți în pregătiri, vă propunem să vă inspirați din articol privind jocurile și concursurile care pot fi organizate la o petrecere a copiilor.

 

Pentru copiii de 3-5 ani puteți organiza concursuri și jocuri precum:

- Construcția celei mai frumoase case – le oferiți câte o grămadă de piese LEGO și îi îndemnați să „construiască”. Apoi acordați premii pentru cea mai înaltă casă, cea mai practică sau cea mai originală etc.

- Cine face cel mai repede puzzle-ul – le dați micuților câte un puzzle de 10 piese mari și utilizați un cronometru pentru a înregistra cel mai bun rezultat, care și va fi premiat la final.

- Adună un buchet de flori – din timp pregătiți multe flori din hârtie pe care le ascundeți prin încăperea unde are loc sărbătoare, iar ulterior îi îndemnați pe copii să adune cel mai mare buchet. Cel care găsește cele mai multe flori va fi învingătorul.

- Bowling – aveți nevoie de o minge și de popice. Evident că e câștigător cel care reușește să dea jos cât mai multe popice dintr-o lovitură.

- De-a căluții – aici îi implicați și pe maturi, care urmează să joace rolul cailor, iar picii să fie călăreții. Puneți câte 2-3 maturi să se întreacă la mersul în 4 labe cu un călăreț în spate.

 

Pentru copiii de 6-9 ani sau și mai mari sunt potrivite concursurile și jocurile mai complexe:

- Fructe/legume – este jocul asemănător celui cu orașele, doar că în loc de orașe se spun fructe și legume. Spre exemplu, primul jucător zice „Morcov”, următorul trebuie să spună un fruct sau o legumă ce începe cu litera V – varză, următorul zice cu A – alune etc.

- Nu scăpa mingea – împărțiți invitații în 2 echipe pe care le aranjați la distanța de 5 metri una de alta, iar la mijloc puneți un scaun. Fiecare membru al echipei are obligația să alerge până la scaun ținând între picioare, la nivelul genunchilor, o minge. Câștigă cei care reușesc să ducă de cele mai multe ori mingea încolo și înapoi fără a o scăpa pe jos.

- Găsește omagiatul – faceți copia unei fotografii a copilului care își marchează ziua de naștere și tăiați-o în bucăți asemenea unui puzzle. Faceți copii la fotografiile invitaților sau tăiați imagini din reviste, iar apoi îndemnați-i pe oaspeți să găsească omagiatul.

- Crocodil – acest joc este apreciat și de maturi, nu doar de copii. Credem că se potrivește mai mult copiilor de 14-15 ani, căci cei mici s-ar putea să nu înțeleagă regulile prea bine. Deci, sunt câteva echipe de jucători, a câte 2-3 membri. Un membru dintr-o echipă „primește” de la moderator un cuvânt pe care trebuie să-l arate prin gesturi și diverse mișcări ale corpului astfel încât colegii săi să-l poată ghici. Se stabilește și o anumită perioadă – spre exemplu 2 minute – pentru a ghici. C=știgă echipa care are cele mai multe cuvinte ghicite. 

 

Informații: polzavred.ru

Foto: dikmi.ru; svyatkov.com.ua; 7ya.ru

Share:

Articole recomandate