Sfaturi pentru alegerea corectă a încălțamintei pentru copii

Sfaturi pentru alegerea corectă a încălțamintei pentru copii

Atunci când vine vorba de procurarea unei perechi de încălțăminte pentru copii, trebuie să se țină cont de mai multe lucruri ce nu pot fi trecute cu vederea, motiv pentru care îți propunem mai jos câteva sfaturi pe care să le iei în calcul atunci când te pornești la cumpărături.

- Măsoară talpa copilului stând în picioare. Aceasta se extinde în lungime cât şi în lăţime atunci când suportă greutatea corpului. Şi lăţimea piciorului trebuie măsurată, nu doar lungimea. Ţine cont de asta când cumperi pantofiori şi ai grijă ca încălţămintea să fie mai lată cu 6 mm decât piciorul copilului.

- Ia măsura ambelor picioruşe, căci unul poate fi mai mare decât celălalt. Nu te îngrijora, este normal! Asigură- te că alegi încălţămintea în funcţie de piciorul care are dimensiunea mai mare. 

- Uită-te cât e de groasă glezna copilului. Grosimea e corelată cu lăţimea, aşadar un picior mai gros are nevoie de un pantof mai larg.

- Nu încălțați niciodata copilul cu pantofi prea mari sau prea mici.

- La primii paşi, este indicat ca talpa să fie cât mai flexibilă, pentru a putea fi îndoită uşor. Copiii mici nu au suficientă putere să flexeze o talpă tare, şi astfel vor avea probleme cu echilibrul şi nu vor mai avea încredere să păşească. 

- Este recomandat să luaţi încălţăminte din materiale cât  mai naturale, care respiră: piele, bumbac, cânepă, etc.

- Specialiștii recomandă înlocuirea încălțămintei la aproximativ 4 luni.

- Dacă medicul ortoped nu v-a recomandat  să cumpăraţi încălțăminte ortopedică, nu este necesar să luaţi pantofiori cu talonet. Dimpotrivă, aceste talonete comerciale care se folosesc la încălţămintea de serie, nu potrivesc la fel la toţi copiii şi pot astfel să provoace mai degrabă daune decât să ajute în vreun fel.

Foto: columbiapodiatry.com

Adaugă comentariu

Închide