Set botez

Top 4 jucării moderne care îi pot face rău copilului

Top 4 jucării moderne care îi pot face rău copilului

Multe dintre jucăriile moderne nu sunt destinate copiilor de vârste mici și deși pe ambalaj scrie vârsta 3+ unele dintre ele ar trebui oferite adolescenților. În ceea ce urmează vă prezentăm o serie de jucării moderne care îi pot face rău copilului.

 

1. Setul de jucat de-a medicul

 

Copilul care un astfel de set va decide neapărat să-l încerce în raport cu sine sau cu alți copii, iar detaliile micuțe pot rămâne blocate în nasul sau urechile celui „verificat”. Plus la aceasta, un astfel de joc poate spori curiozitatea copilului față de seringile adevărate și față de pastile. Dacă alegeți totuși un astfel de cadou copilului urmăriți să nu aibă piese de diametru mic, să nu conțină jucării asemănătoare cu seringile și pastilele.

 

2. Pistoalele cu apă

 

Copiii deseori nu respectă distanța necesară pentru a „trage” din pistolul cu apă și își pot provoca leziuni grave la ochi. Dacă alegeți o astfel de jucărie asigurați-vă că are în set și ochelari protectori sau procurați-i aparte.

3. Neocube

 

Această jucărie este un fel de cub format din multe biluțe cu magneți. Din cauza diametrului mic copilul poate înghiți una sau mai multe biluțe, iar magneții puternici le fac să se unească și să blocheze astfel intestinul micuțului.

 

4. Spinner

S-a demonstrat deja că piesele acestei jucării se pot desprinde și pot fi înghițite ușor de copilul prea mic. Plus la aceasta, spinner-ul afectează concentrația copilului și îi poate crea probleme la școală.

 

Sfaturi la alegerea jucăriilor potrivite:

- alegeți jucării cu o lungime de cel puțin 6 cm și o grosime de peste 3 cm, iar cea rotundă trebuie să aibă un diametru de cel puțin 5 cm.

- evitați jucăriile de culori aprinse, în special nu sunt recomandate cele de culoare galben strident căci pot conține în componența sa o cantitate mare de plumb.

- jucăriile nu trebuie să aibă colțuri ascuțite sau găuri în care se pot bloca degetele copilului, și acestea ar trebuie să fie din stofă sau lemn, fără să fie vopsite sau date cu lac.

 

Informații: adme.ru

Foto: adme.ru; a1.ro

Adaugă comentariu

Închide