Mobilat

110 mii de lei pentru a îmbunătăți condițiile de la Secția Gastrologie a Institutului Oncologic din Chișinău

110 mii de lei pentru a îmbunătăți condițiile de la Secția Gastrologie a Institutului Oncologic din Chișinău

Clubul Inner Wheel  a reușit să adune 110 mii de lei pentru a îmbunătăți condițiile sanitare din Secția Gastrologie a Institutului Oncologic din Chișinău. Inner Wheel  a organizat tradiționala Gală „Atinge o Inimă” în cadrul căreia au fost adunate fondurile. La eveniment au participat circa 150 de persoane.

Banii vor fi utilizați pentru renovarea spatiilor sanitare la Sectia gastro-chirurgie de la Institutul Oncologic. Contactată de Odoraș, președinta Inner Wheel, Elvira Leahu, a declarat că suma adunată este un succes, anul trecut fiind colectate 35 de mii de lei, care s-au utilizat la procurarea mobilei pentru trei săli ale Centrului „SOS Autism”.

Elvira Leahu a adăugat că reparația spațiilor sanitare de la Secția Gastrologie urmează să aibă loc până în luna iulie.  Va fi organizat un tender în urma căruia va fi numită firma care va face lucrările de renovare.

Un alt proiect care urmează a fi implimentat până în iulie este „Sănătatea oro-dentară la copii cu autism: prevenție, profilaxie, tratament”. Au fost examinați 45 copii de la Centrul SOS Autism și 35 de micuți de la Grădinița Orfeu. Acum urmează să se vadă care dintre părinți își dau acordul pentru tratament sub anestezie general, deoarece este imposibil de lucrat cu acești copii altfel. Aceste lucrări vor fi efectuate pâna în iulie, deoarece Elvira Leahu transmite mandatul de președinte  INNER WHEEL CHIȘINĂU următorului ales. Fiecare președinte are un număr anumit de proiecte pe parcursul unui an, care sunt votate unanim de catre membrele IW.

Scopul clubului Ineer Wheel e de a susține implicarea active a femeilor în diferite proiecte ca acestea să înțeleagă cât de necesar este activismul civic.

 

Foto: facebook.com /Elvira Leahu

 

Adaugă comentariu

Închide