Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

4 soluții pentru a face față stresului școlar

4 soluții pentru a face față stresului școlar

Începutul fiecărui an școlar este întotdeauna promițător. Dar curricula școlară ajunge destul de repede să îi surmeneze pe mulți dintre școlari, astfel că momentele de bucurie ajung la scurt timp să fie înlocuite de tulburări de concentrare a atenției. Surmenajul este provocat de activitatea excesivă la școală, acasă, la diferite activități extrașcolare unde merg majoritatea copiilor după lecții.

Primele semne care ar trebui să-l pună în gardă pe un părinte: copilul se află în continuă mișcare, vorbește mult, întrerupe fără să audă ce vorbesc ceilalți, intervine în conversație, se distrage ușor de la ocupația sa în favoarea stimulilor externi, nu aude când cineva i se adresează, este mereu "cu capul în nori", face un număr mare de erori întâmplătoare la temele din clasă/de acasă, nu se poate concentra asupra detaliilor, de multe ori acționează impulsiv fără să se gândească la consecințe, cu comportamentul lui creează probleme în familie, grădiniță, școală, are conflicte cu colegii. Probabil vă întrebați ce se poate de făcut în acest caz?

 

Oferiți-i o alimentație echilibrată. Aceasta este foarte importantă atât pentru sănătatea fizică cât și pentru cea psihică a copilului. Vitamine, minerale, proteine, acizi grași omega etc., sunt esențiale pentru activitatea normală a organismului, întrucât asigură buna funcționare a celulelor nervoase și intră în structura lipidică a creierului.

Stabiliți un program foarte strict. Cu alte cuvinte, o rutină. După lecțiile/activitățile epuizante, oferiți-i copilului un mediu structurat acasă. Programul zilnic îl va ajuta să își amintească ce trebuie să facă la anumite ore și ar trebui sa includă un orar bine pus la punct. Interziceți jocurile la calculator și programele televizate, deoarece ele nu au un impact benefic asupra copilului.

Insistați asupra odihnei. Pentru a face față programului școlar și activităților destul de numeroase pe care le au de îndeplinit zilnic, este foarte importat ca școlarii să doarmă suficient, nu doar noaptea, ci și în timpul zilei.

Oferiți-i vitamine special adaptate. Dacă etapele enumerate mai sus nu sunt suficiente pentru a ajuta un copil să devină mai concentrat și mai atent la lecții, dar și ulterior la activitățile pe care le are pe parcursul zilei, puteți contribui la concentrarea atenției și îmbunătățirea capacității de învățare cu ajutorul preparatului complex natural german Kindinorm, o metodă contemporană de educare a unui copil fericit și de succes!

Kindinorm, datorită compoziției sale, îmbunătățește capacitatea de învățare, îmbunătățește atenția, reduce hiperactivitatea și impulsivitatea, facilitează adaptarea copilului la un mediu ambiant nou, fiind aprobat pentru utilizare la copiii mai mari de 1 an și la adolescenți. Este foarte important faptul că Kindinorm are o compoziție naturală, nu este un medicament psihotrop (neuroleptic, sedativ), și, prin urmare, nu are reacții adverse caracteristice acestora.

Combinând aceste patru soluții, atât copiii, cât și părinții, se vor salva de așa zisul stres școlar, care aduce cu sine pe lângă oboseală pe termen scurt, stres și dezamăgiri pe termen lung. 

 

Dar voi ce soluții ați ales pentru a îmbunătăți capacitatea de învățare, și a reduce hiperactivitatea și impulsivitatea copiilor voștri? 

 

Foto: parintecuminte.ro, adevarul.ro 

Share:

Articole recomandate