Cum alegi un pediatru calificat? 4 sfaturi de la Evghenii Komarovskii

Cum alegi un pediatru calificat? 4 sfaturi de la Evghenii Komarovskii

Părinții deseori se întreabă dacă medicul-pediatru care le consultă și le tratează copiii este bun, căci de această alegere depinde sănătatea celui mic. În context, am selectat câteva sfaturi de la renumitul pediatru Evghenii Komarovskii, de pe pagina sa - komarovskiy.net, privind aspectele la care trebuie să acorzi atenție atunci când alegi medicul la care să mergi cu odorașul tău.

1. Medicul pediatru trebuie să te ajute și să-ți rezolve problemele. Dacă pleci de la el având și mai multe nevoi, dacă acesta te sperie cu tot felul de boli depistate la copil, dacă te convinge că doar ți se pare că totul este bine, atunci acesta nu este un medic bun.

2. Medicul nu trebuie să manifeste un interes sporit față de voi. Acesta nu trebuie să spună că alți specialiști au făcut totul rău. Nu trebuie să vă direcționeze strict spre un anumit laborator sau o anumită farmacie.

3. Acordați atenție la „problemele” pe care pediatrul le găsește la cel mic. Dacă observați că medicul vă recomandă preparate pentru a trata disbacterioza intestinală, pentru a îmbunătăți imunitatea, dacă vă zice să ieșiți mai rar afară și să-i dați copilului suc de mere de la 2 luni, atunci acesta nu este un medic bun.

4. Autoinstruire. În condițiile în care nu toți medicii pediatri sunt buni, părinții sunt obligați să se autoinstruiască în ceea ce ține de sănătatea copiilor și posibilele probleme de sănătate.

 

Foto: twitter.com

Adaugă comentariu

Închide