Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Cum să prevenim și să tratăm colicile? Sfaturile medicului

Cum să prevenim și să tratăm colicile? Sfaturile medicului

Problema colicilor este mereu în vizorul medicilor. Cauzele apariției acestei probleme ce creează disconfort bebelușilor, nici până în prezent nu au fost depistate în totalitate. Părinții sunt cei care bat alarma atunci când ore în șir copilașul lor plânge. Monitorizarea orelor în care bebe manifestă stări de neliniște este primul pas spre depistarea și diagnosticarea colicilor.

Deși nu putem generaliza și susține că toți bebelușii se confruntă în aceeași măsură cu problema dată, toți părinții, dar mai ales cei care sunt la prima experiență de îngrijire a unui nou născut, trebuie să fie informați. Paza bună, trece primejdia rea.

La cele mai durute întrebări despre prevenirea și tratarea colicilor ne răspunde specialistul.

Care sunt cauzele apariției colicilor și în ce mod se manifestă?

Colicile gazoase sunt o manifestare deseori întâlnită la bebeluși. Deși aceste probleme durează câteva săptămâni, nici un părinte nu poate sta liniștit și răbdător atunci când bebe suferă. După a doua sau a treia săptămână de viață și alimentație colicele dau de știre. Aceste manifestări încetează în a treia lună. Se manifestă aceste probleme prin accese de plâns, micuțul lovește și strânge picioarele spre abdomen. Grea încercare pentru părinți.

Unul din factorii ce provoacă colicile este aerul pe care copilul îl înghite atunci când suge de la sân sau din biberon. Aerul care trece prin intestin crează tensiune și face să se contracte mușchii abdominali ceea ce cauzează dureri. Este posibil să evitați înghițirea aerului asigurându-vă că bebelușului nu-i este foame intre mese, ceea ce-l face să sugă repede și cu lăcomie.”

Ce trebuie să facă părintele atunci când copilul are colici?

Întâi de toate părintele trebuie să liniștească bebelușul. Luați-l în brațe, legănați-l, aerisiți încăperea unde doarme copilul. Remediile naturiste sunt indicate, dar părintele trebuie să folosească cu precauție ceaiurile. Modul de infuzare, tipul ierburilor și cantitatea acestora pot dăuna mai mult, decât ajuta, dacă nu sunt respectate normele. Pentru un rezultat sută la sută sigur, dar și inofensiv de combatere a colicilor îndemnăm părinții să apeleze la preparatul FLATAM-PLUS.

 

 Larisa Gangur, vicedirector medical a Spitalului Clinic Municipal de copii Nr. 1.

 De ce anume acest preparat?

Acesta este unicul medicament de origine vegetală,  obţinut din fructe de chimen şi fructe de fenicul (mărar). Principiile active ale extractelor din fructe de fenicul şi chimen sunt uleiurile volatile. Înlătură nu doar gazele, dar și spasmele (antiflatulent și spasmolitic).

FLATAM-PLUS este apreciat de părinți și recomandat de pediatri datorită faptului că nu conține alcool. Este comod în administrare: doar 5 picături de 2-3 ori pe zi, între mese. Poate fi utilizat și de ceilalți membri ai familiei (doar că mai multe picături), inclusiv de mama care alăptează. La mame acest medicament mai stimulează considerabil lactația, fapt confirmat de mai multe mămici care l-au utilizat.  

Sfaturi pentru mamă

Dacă bebelușul este alăptat la sân, aveți mare grijă la produsele consumate, deoarece unele alimente pot influența apariția colicilor. Aveți grijă ca bebe să sugă corect la sân, astfel încât să înghită cât mai puțin aer. După fiecare masă puneți copilul pe umăr, pentru a eructa. Acest exercițiu este benefic pentru sistemul digestiv al micuțului. Supraalimentarea poate cauza apariției acestor dureri abdominale, de aceea nu insistați ca micuțul să mănânce forțat dacă nu cere. 

 

Pentru informații suplimentare sunați la linia fierbinte: 

(+373) 68755667  sau (+373) 69601004

 

Foto: sunny888massage.com; facebook.com

Share:

Articole recomandate