Medic oftalmolog: Nu televizorul și tableta strică vederea copiilor

Medic oftalmolog: Nu televizorul și tableta strică vederea copiilor

Oricine vede un copil care se uită la televizor stând aproape de acesta, sau dacă se joacă la calculator, sau la tabletă, le va zice părinților că astfel micuțul își strică vederea. De facto, medicul oftalmolog pediatru din Rusia, Vadim Bondari, susține că nu televizoarele, telefoanele și tabletele influențează negativ vederea copiilor.

Medicul spune că un copil poate sta oricât la televizor, iar vederea sa nu va avea de suferit din cauza că e prea aproape sau din cauza luminii ecranului. Problema e că dacă un copil stă prea mult în fața televizorului sau cu tableta/telefonul în mână iese mult mai rar afară la plimbare, nu face sport, nu primește destulă Vitamina D.

Vadim Bondari mai spune că nici morcovii, nici pomușoarele și nici gimnastica oculară nu va ajuta la înlăturarea miopiei dacă aceasta a apărut. Gimnastica oculară poate ajuta ochii să se relaxeze, dar nu tratează boli.

Medicul mai precizează că fiecare copil cu miopie, oricât de mic este, trebuie să poarte ochelari de corecție. Iar păreri precum că „ochii se vor lenevi” sau „fără ochelari boala se va trata” sunt doar mituri care privează copilul de posibilitatea de a vedea normal purtând ochelari.

În cazul miopiei medicul nu recomandă ca copiii să fie înscriși la tipurile de sport care pot duce la lovituri în față și în regiunea ochilor, căci pot fi provocate astfel mai multe probleme. În schimb alte sporturi sunt chiar recomandate, căci modul de viață sedentar înrăutățește situația.

 

Informații: deti.mail.ru

Foto simbol: belrynok.com

Adaugă comentariu

Închide