SFATURI: Cum sa cumperi în siguranţă alimentele pe timp de vară

SFATURI: Cum sa cumperi în siguranţă alimentele pe timp de vară

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor (A.P.C.) oferă consumatorilor  o serie de sfaturi la achiziţionarea produselor şi serviciilor pe timpul verii. În primul rând trebuie respectate trei reguli generale de bază: să nu cumpere din locuri care nu le inspiră încredere, să nu cumpere produse de a căror calitate nu sunt siguri, să citească etichetele.

 

  La cumpărarea alimentelor din magazine:

-verificaţi data durabilităţii minimale a produsului;

-verificaţi lista ingredientelor;

-verificaţi dacă este respectată temperatura la care trebuie depozitat produsul alimentar în magazin, respectaţi şi dvs această temperatură acasă;

-nu decongelaţi şi recongelaţi un produs alimentar dacă producatorul interzice această acţiune;

-nu cumparaţi alimente din locuri neautorizate.

 

  La intrarea în unitaţile de alimentaţie publică nu uitaţi să acordaţi o atenţie deosebită stării de curaţenie din unitate 

-verificaţi dacă în lista meniu sunt afişate cantitatea şi preţul produselor;    

-analizati modul de prezentare a personalului de servire (echipamentul de protecţie, curaţenia mâinilor, prezenţa rănilor şi a zgârieturilor);

-verificaţi în lumină gradul de curaţenie al paharelor existente pe masă;

-analizaţi gradul de curăţenie a tacâmurilor;

-analizaţi organoleptic felurile de mâncare aduse, iar dacă aveţi suspiciunea de produs alterat, refuzaţi mâncarea;

-în cazul fripturilor, prezenţa unor zone "mai arse" poate masca un anumit grad de alterare a cărnii din care a fost preparată;

-deşi este greu de apreciat, în cazul în care aveţi de la început suspiciuni privind cantitatea netă a porţiei, refuzaţi produsul şi solicitaţi cântărirea acestuia;

Sursa: consumator.gov.md

Foto: rosannadavisonnutrition.com

Adaugă comentariu

Închide