Studiu: Majoritatea copiilor de 2-3 ani petrec prea mult timp în fața ecranelor

Studiu: Majoritatea copiilor de 2-3 ani petrec prea mult timp în fața ecranelor

Un studiu canadian arată că marea majoritate a copiilor de doi şi trei ani depăşesc timpul recomandat petrecut săptămânal în faţa ecranelor şi că un factor asociat este timpul petrecut de mamele acestora în acelaşi mod, relatează AFP. Recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) este de maximum o oră pe zi, menționează publika.md.

80% dintre copiii de doi ani şi 95% dintre copiii de trei ani au petrecut mai mult de şapte ore pe săptămână în faţa ecranelor, potrivit studiului apărut în revista Jama Pediatrics. Cel mai important factor asociat timpului mare petrecut de copii în faţa ecranelor este timpul petrecut de mame în faţa tabletelor, smartphone-urilor sau televizoarelor, urmat de îngrijirea la domiciliu (în comparaţie cu copiii care merg la creşă).

Numeroase studii au fost publicate sau sunt în curs de realizare pentru a studia impactul ecranelor asupra dezvoltării copiilor, dar este dificilă stabilirea unei relaţii cauză-efect. Este greu de stabilit doar efectul timpului petrecut în faţa ecranului, deoarece mulţi factori socio-economici şi culturali, mai mult sau mai puţin măsurabili, trebuie luaţi în calcul în consumul de televiziune sau jocuri video.
 

Sursa foto: kir-obitel.ru

Adaugă comentariu

Închide