Cum poți face balsamul natural de rufe chiar la tine acasă

Cum poți face balsamul natural de rufe chiar la tine acasă

Balsmurile de rufe din comerț nu doar că sunt costisitoare, dar și foarte toxice, și dăunătoare pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea gospodinele nu încetează să-l folosească, deoarece balsamurile împrospătează și înmoaie țesăturile rufelor.

Pentru a nu-ți pune sănătatea în pericol și pentru a economisi bani, îți sugerăm să prepari balsamul de rufe chiar la tine acasă, care este mult mai eficient decât cel din comerț și oferă o protecție mult mai înaltă. Ingredientele de care ai nevoie cu siguranță se regăsesc în casa fiecăruia dintre noi, iar dacă se întâmplă să nu le ai, află că nu sunt deloc scumpe.

Ingrediente pentru prepararea balsamului natural de rufe:

-  150-200 ml de apă fierbinte;

- 800 ml de oțet de mere;

- 10g de bicarbonat de sodiu;

- 20 de picături de ulei esențial (Aroma o puteți alege în funcție de preferințe. Dacă veți folosi uleiul de eucalipt, veți distruge și acarienii).

Mod de preparare a balsamului:

Aveți nevoie de un vas de aproximativ 4 litri, deoarece oțetul și bicarbonatul formează o reacție chimică. Apoi adăugați uleiul esențial, puneți capacul și agitați compoziția foarte bine. La fiecare spălare folosiți câte 4 linguri de balsam diluate cu 150 ml de apă și adăugați conținutul în dispozitivul pentru balsam.

Foto: gshow.globo.com; pofta-buna.com

Adaugă comentariu

Închide