Mașina de spălat poate fi gazda perfectă pentru bacterii. Mirosul neplăcut e primul indice

Mașina de spălat poate fi gazda perfectă pentru bacterii. Mirosul neplăcut e primul indice

Când îți pui rufele la spălat, te aștepți ca hainele tale să iasă din acest proces curate, proaspete și frumos mirositoare. Dar, ți s-a întâmplat să nu fie chiar așa? Mașinile de spălat cu închidere frontală sunt uimitor de eficiente, dar în același timp pot fi un depozit imens al bacteriilor. Din acest motiv, acest produs casnic necesită îngrijire specială periodic.

Între apa și căldura mașinii de spălat, în timp, se dezvoltă un paradis și teren de reproducere pentru bacterii și mucegai. În plus, toate resturile și murdăria de pe îmbrăcăminte se blochează în această zonă și împiedică curățarea completă a hainelor.

Pe lângă folosirea detergenților nepotriviți, garnitura de cauciuc din jurul ușii poate prinde murdărie, iar împreună cu detergentul pot crea mirosuri mai puțin plăcute – mirosuri pe care cu siguranță nu le-ați dori pe îmbrăcămintea dumneavoastră.

Cum putem scăpa de acest mirosul neplăcut? Cu două ingrediente simple: bicarbonat de sodiu și oţet.

1. Lăsați produsele de curățare clasice, bicarbonatul de sodiu este mai delicat! Acestea pot fi excelente pentru curățarea și uciderea bacteriilor, dar cu toate acestea pot fi dure cu mașina dumneavoastră. În schimb, combinați 1/4 cupă de bicarbonat de sodiu cu 1/4 cană de apă și adăugați amestecul în recipientul de detergent al mașinii, iar rezultatul va fi uimitor!

2. După adăugarea amestecului de bicarbonat de sodiu, turnați două cești de oțet în tamburul mașinii – alegeți ritmul de spălare „normal” la temperatură ridicată (fără haine, bineînțeles). Astfel, cele două substanțe împreunate vor distruge orice murdărie sau mucegai.

3. În cazul în care nu a fost eliminată toată murdăria, udă doar un burete de bucătărie cu oțet și apă apoi îndepărtează-le manual. Mașina ar trebui să fie strălucitoare!

Acum că mașina dvs. de spălat este fără miros și curată ca nouă, este important să o mențineți așa, iar pentru asta:

1. Aruncați orice detergent care nu respectă standardele mașinii. Oh, și balsamurile lichide pentru țesături sunt interzise definitiv! (dar decizia vă aparține desigur)

2. Îndepărtați umezeala după fiecare ciclu de spălare. Imediat ce acesta s-a încheiat, îndepărtați hainele umede. După aceea, asigurați-vă că ați lăsat ușa deschisă o perioadă de timp, astfel încât tamburul să se usuce complet.

3. Verificați tamburul periodic. Garnitura din cauciuc din jurul ușii este un loc ideal pentru creșterea bacteriilor. Ștergeți-l cu un burete îmbibat în oțet și apă la fiecare câteva cicluri de spălare.

Cu acești câțiva pași simpli, mașina dvs. de spălat și hainele vor mirosi frumos și proaspăt!

Adaugă comentariu

Închide