Schimbările pe care trebuie să le facem în casă atunci când apare copilul

Schimbările pe care trebuie să le facem în casă atunci când apare copilul

Schimbările ce apar în viață sunt inevitabile și trebuie doar să fim conștienți de ele. Practic însă, avem câteva schimbări de făcut în casă pentru când se naște un copil. Trebuie să știi ce îți dorești: vrei ca cel mic să aibă o camera a lui sau veți dormi în aceeași cameră. Oricare ar fi situația, trebuie să te apuci de mobilat și redecorat.

Mai apoi, primele câteva luni, părinții pot fi liniștiți, însă timpul trece repede și întreg căminul ar trebui adaptat pentru a fi cât mai sigur pentru o mogâldeață care se târăște prin casă.

Mai exact ce trebuie să faceți:

–          Prizele au nevoie de apărători.

–          Cuptorul ar trebui să aibă protecție pentru copii, astfel încât dacă pune mâna pe geam, să nu îl ardă.

–          Colțurile mobilelor au și ele nevoie de apărători speciale pentru copii.

–          De asemenea, sertarele pe care ar putea să le deschidă și în care să-și prindă degețelele ar trebui să aibă opritori.

–          Este nevoie de opritori și la uși, astfel încât să fii sigură că nu-și prinde niciodată mânuțele în ușă.

–          Obiectele de ceramică, cărțile sau alte obiecte casabile și periculoase trebuie urcate cât mai sus, cât mai departe de accesibilitatea copilului.

–          Lucrurile strălucitoare, care îi atrag foarte mult, trebuie pitite în dulapuri pentru a nu le atrage atenția și pentru a nu-i face să se cațere la ele.

–          Detergenții și alte substanțe periculoase, sau alte obiecte ce ar putea fi înghițite, (chiar și medicamentele) trebuie ascunse cât mai bine și niciodată lăsate la îndemâna copilului.

Trebuie să încerci să anticipezi orice mișcare a copilului și să vizualizezi în fiecare colț din casă potențialul pericol. Pentru aceasta se recomandă ca părinții să se pună în genunchi sau chiar pe burtă pe podea și să se uite în jur, astfel le va fi mai ușor să identifice potențiale pericole pentru copil.

Și oricare ar fi situația, copilul mic nu trebuie lăsat nesupravegheat. O clipă de neatenție, chiar și în cea mai sigură casă, poate duce la un accident sau la diverse neplăceri cum ar fi așternuturi murdărite cu cremă pentru încălțăminte, ghivece cu flori date jos și stricate și multe altele.

 

Informații: totuldespremame.ro

Foto simbol: kidizi.ro

Adaugă comentariu

Închide