Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Cea mai longevivă familie din lume și-a dezvăluit secretele

Cea mai longevivă familie din lume și-a dezvăluit secretele

Sunt 13 frați și provin din comitatul irlandez Armagh. Au devenit cunoscuți departe de hotarele țării datorită includerii numelor lor în Cartea Recordurilor ca formând cea mai longevivă familie din lume: vârsta totală a celor 13 frați Donnelly constituie 1075 de ani, cel mai tânăr având 72 de ani, iar cel mai în vârstă – 93 de ani. Din articolul nostru aflați care este secretul longevității lor.

Într-un interviu pentru The Independent ei au dezvăluit cel mai mare secret al longevității lor. Astfel, frații consideră că au reușit să ajungă la vârste atât de înaintate datorită terciului de ovăz, pe care îl consumă de două ori pe zi. Acest lucru a fost confirmat și de cercetătorii Centrului Internațional al Longevității.

Frații au recunoscut că toată viața au urmat obiceiul tatălui lor. În fiecare zi, la micul dejun de la ora 7.00 și înainte de culcare, în jurul orei 22.00, ei mănâncă ovăz fiert cu lapte și o lingură de gem de mere deasupra.

Pe lângă terciul de ovăz, familia Donnelly mai consumă alimente produse de propria fermă, care se întinde pe o suprafață de 40 de hectare. Meniul lor conține legume, fructe, carne de pui și de porc, slănină și ouă. Frații mai recunosc că nu consumă alcool, dar experții consideră că acest aspect nu are vreo influență asupra longevității, sănătății și rezistenței lor. Specialiștii declară că toate acestea se datorează în exclusivitate terciului de ovăz, care, printre altele, scade tensiunea arterială, combate diabetul zaharat, reduce colesterolul și protejează organismul împotriva bolilor de inimă.

Peter și Ellen, părinții celor 13 frați Donnelly, au construit ferma familiei în anul 1921. Aceștia au avut 16 copii, dar trei fii au decedat.

Iată cum arată rețeta unei vieți lungi, oferită de familia Donnelly:

Micul dejun la ora 7.00: terci de ovăz servit cu gem 

Prânzul la ora 13.00: legume gătite (fasole, varză, conopidă, mazăre, cartofi), ouă, pâine de casă și ceai 

Cina la ora 18.00: carnea este consumată, în general, doar la sfârșitul săptămânii, alături de cartofi și alte legume de sezon.  Pui gătit, slănină și ocazional carne de vită.  Ouă proaspete, supă, pâine de casă și fructe de sezon (zmeură, mure, căpșuni). 

Gustarea de la ora 22.00: terci de ovăz cu gem de mere (opțional).

Gustările din timpul zilei sunt limitate la mere din copaci, pâine de casă și multe cești cu ceai. 

 

Foto: armaghbanbridgecraigavon.gov.uk

Share:

Articole recomandate