După 27 de ore de operație, doi gemeni alipiți în zona capului au fost separați. Imagini emoționante!

După 27 de ore de operație, doi gemeni alipiți în zona capului au fost separați. Imagini emoționante!

Doi gemeni siamezi, Jadon și Annias au împărțit fiecare secundă din viața lor până la vârsta de 13 luni, când corpurile lor au fost separate. Operația foarte complicată de separare în zona cerebrală a durat mai mult de o zi, însă s-a soldat cu succes. La doar câteva ore după intervenție, micuții s-au văzut unul pe altul, tot ei înregistrând cea mai rapidă recuperare din istorie în urma unei separări în zona craniului.

Jadon și Annias McDonald, gemeni uniți în zona capului, nu s-au putut vedea niciodată, așa cum zona lor craniană era alipită de la naștere. Recent, după ce băieții în vârstă de 13 luni au fost separați cu succes printr-o intervenție chirurgicală de 27 de ore, executată în New York, aceștia s-au văzut. Privindu-se reciproc, cu ochii deschiși, ambii arătau uimiți.

Este cea mai rapidă recuperare în urma separării unor gemeni siamezi (lipiți în zona cerebrală) din istorie. La doar câteva săptămâni după, Jadon este deja gata să se miște, fiind vibrant, activ și energic, trăgându-și bandajele și jucându-se cu oricine intră în sală. Annias, care se lupta deja înainte de operație, are mai multe dificultăți, contractând regulat viruși și infecții. Dar medicii presupun că energia fratelui îl va ajuta să treacă peste.

Băieții s-au născut prin operație cezariană în Chicago, Illinois, și deși părinții îi considerau perfecți și așa, pentru a le oferi o viață normală aceștia au acceptat donații și au riscat să efectueze operația incredibil de rară și complicată de separare a capurilor. Aceasta a avut loc în spitalul Montefiore din Bronx, New York, fiind executată de Goodrich, unul dintre cei mai buni chirurgi din lume.

Intervenția a costat 2,5 milioane de dolari. Echipa a petrecut luni la rând practicând și planificând strategia folosind un model fizic 3D al capetelor băieților, plus modelare computerizată 3D, unde au putut modela diferite scenarii.

 

Annias și Jadon, care au un frate de trei ani, Aza, au fost tehnic numiți "gemeni craniopagus" - un fenomen care are loc o dată la 2,5 milioane de nașteri.

Sursa: dailymail.co.uk

Adaugă comentariu