Fiul lor s-a înecat cu mâncare, iar acum ei luptă pentru alți copii

Fiul lor s-a înecat cu mâncare, iar acum ei luptă pentru alți copii

Luca este un băiețel din Baia Mare de numai 3 ani, care s-a înecat cu mâncare în toamna anului trecut și nu a mai putut fi salvat. Medicii nu au putut să îi deblocheze căile respiratorii, iar băiatul a intrat în comă, ca după 49 de zile să își dea ultima suflare.

După ce au trecut prin această tragedie, părinții lui Luca au transformat durerea în altruism. Părinții băiețelului au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru achiziționarea unui video – bronhoscop ce va fi donat Spitalului Județean din Baia Mare, dispozitiv ce ar putea să deblocheze căile respiratorii persoanelor înecate cu alimente. La înmormântarea fiului lor, le-au cerut prietenilor să nu dea bani pe flori și coroane, ci să doneze acești bani pentru aparatul ce ar putea salva alți oameni și copii, iar de atunci continuă să adune bani pentru a-și atinge scopul.

”Atât ne-a ma rămas să facem în amintirea lui Luca. Să încercăm să ajutăm alţi copii să aibă o şansă în plus”, spunea Cristina Vlaşin, mama micuţului Luca, citată de Antena 1.  

Dragi părinți, va îndemnați să citiți un articol despre primul ajutor în caz de înec cu un corp străin și să luați aminte de sfaturile propuse. Articolul îl găsiți AICI.

Banii adunaţi încă nu sunt suficienţi, astfel că cei care doresc să facă donaţii în continuare, o pot face în contul următor: BRD : RO40 BRDE 250 SV 3678 4292 500 Titular cont: HHC Romania. De asemenea, donații pot fi făcute și online, pe www.sprijina.ro.

Foto: comisarul.ro

Adaugă comentariu

Închide