Moldoveanca pe care concediul de maternitate a motivat-o să înceapă a găti deserturi absolut naturale

Moldoveanca pe care concediul de maternitate a motivat-o să înceapă a găti deserturi absolut naturale

Veronica Nița este o tânără mămică, care are mereu la îndemână cadoul perfect. Nu este o amatoare de dulciuri, însă adoră să le gătească. Apropiații deja cunosc faptul că nici o sărbătoare nu este lipsită de apetisantele torturi ale Veronicăi. Mereu plină de idei și originală, creează de doi ani dulciuri la care îți lasă gura apă și care mai și bucură ochii celor din jur. 

Mămica are 31 de ani și doi copii care sunt și micii ajutori prin casă, un soț iubitor, și o pasiune ce-i completează această dragoste față de frumos și sănătos. Este de profesie marketolog, iar de când este în concediu de maternitate își pune în aplicare studiile în noul său hobby.

În cazul meu, la originea a ceea ce fac a stat mai curând ideea de a avea o ocupație în timpul concediului de maternitate, dar care pe parcurs a evoluat în pasiune. Fiecare mămică în timpul concediului trece printr-o stare de „inutilitate”, cu toate că programul zilei e mai mult decât încărcat. Am văzut câteva poze cu Candy bar pe internet, un serviciu nou, în amplă dezvoltare la noi în țară. Am organizat un mic Candy bar la cumetria băiețelului meu și astfel mi-a încolțit ideea.  Am făcut alianță cu mămica mea – expert independent în dulciuri și cea mai importantă susținătoare. La început eu mă ocupam  mai mult cu decorul, după care m-am aprofundat în lumea patiseriei și n-am mai vrut să ies din ea. Îmi dedicam în mare parte nopțile noii mele pasiuni, pentru că zilele erau dedicate copiilor – „micii degustători”, cum le spune soțul meu”, ne-a povestit femeia ce creează adevărate capodopere de artă doar din câteva ingrediente. 

Bucătăria este camera ei preferată. Pune mare accent pe ingredientele pe care le utilizează în bijuteriile sale culinare. Smântâna, ouăle și mierea de casă fac diferența dintr-un tort de casă și unul din comerț. Este o perfecționistă, iar pentru ea orice detaliu contează. Spune că nu ar vrea ca persoanele care servesc din prăjiturile ei să zică că sunt ca și cele din magazine, nici la gust, nici la aspect.

Îmi pare atât de rău să constat că piața patiseriei, cel puțin la noi, este invadata de produse vegetale, atât de dăunătoare, pe care le consuma și copiii – micii devoratori de dulce” afirmă cofetara.

Noaptea se simte cea mai inspirată. Când toți dorm, ea inventează, creează, uneori distruge și din nou creează. Pe fundal are muzică bună, iar alături o cafeluță, acestea sunt micile secrete care o ajută pe Veronica să aibă energie. Se simte mai creativă în momentul când are libertate în a făuri gustoșenii. Zice că movul este nuanța ei preferată, iar în majoritatea copturilor, aceasta se regăsește neapărat.

Ador violetul și toate nuanțele posibile de violet. Am făcut o obsesie pentru această culoare pe care am descoperit-o într-o formă și mai obsesivă în deserturi. Când mi se oferă temă liberă în ornarea prăjiturilor, neapărat trebuie să existe un mic accent pe această culoare, pe cât îmi permite tematica și specificul evenimentului. Și trebuie să recunosc că cele mai reușite creații sunt cele violete”, afirmă entuziasmată femeie ce creează adevărate bombe gastronomice.

Este conștientă de faptul că torturile ei sunt mai scumpe decât cele în comerț. Își asumă și se mândrește că ingredientele folosite sunt testate de familia ei, chiar și dulceața pe care o prepară în sezonul estival special pentru a umple blaturile de pandișpan.

Își implică activ și copiii, care o ajută la decorare, la numărat unele ingredient sau eventual la gustat. Investește de mici în ei pasiunea pentru artă și îi vede interesați de acest domeniu.

Participă amândoi încântați la decorarea torturilor pentru rude și apropiați. Facem cumpărăturile împreună, uneori merg cu mine la aranjarea Candy bar-urilor, le cer părerea de multe ori. Sunt mândră că am aliați cu care mă pot consulta. În general, „meseria” de mămică e foarte greu s-o combini cu vreo oricare altă ocupație. Chiar recent răsfoiam niște poze mai vechi în care micii mei ajutori se jucau cu aluat sau furau bezele, și m-am bucurat să constat că mi-a reușit cât de cât să combin aceste două meserii, incompatibile la prima vedere”, a povestit mămica.

Veronica Niță tinde să-și deschidă o mică patiserie și să se dezvolte în acest domeniu. Investește mult timp și dăruire pentru ca oamenii din jur să fie mulțumiți de rezultat și să savureze dulciurile sale cu multă poftă.

 

Foto: arhiva personală

Adaugă comentariu

Închide