Patiserul de la Roma care răsfață diaspora cu torturi ca acasă

Patiserul de la Roma care răsfață diaspora cu torturi ca acasă

Îndulcește și reușește să dea tonul oricărei petreceri datorită torturilor preparate de ea. Este stabilită în Italia. Acolo a reușit să se afirme și să dobândească admirația și respectul conaționalilor, dar și al italienilor prin faptul că produce opere culinare dulci extraordinare. Tatiana Vieru este un model pentru toți moldovenii care au decis să plece din Moldova și să-și construiască un viitor peste hotare.

De ani buni muncește în Italia, în apropierea orașului Roma, pentru a dărui bucurie tuturor celor care au evenimente speciale. Este un patiser desăvârșit, iar statutul de profesionist a reușit să-l obțină prin multă muncă și perseverență. De regulă, italienii sunt conservatori și cu greu acceptă concurența, mai ales în domeniul alimentației unde aceștia excelează, dar Tatiana Vieru a spart stereotipurile legate de capacitățile emigranților.

 

În perioada sărbătorilor de iarnă, aceasta a avut comenzi mai deosebite. Zeci de kg de blat, cremă și alte ingrediente au fost folosite pentru prepararea torturilor care sunt nu doar gustoase, dar și unice ca design și compoziție. Tatiana a adus gustul „de casă” conaționalilor stabiliți în Italia. 

“Colaborez cu câteva restaurante cu specific românesc și comenzile mele din această perioadă au fost complet dedicate acestor locații.Torturile preparate de către mine sunt mai mult cu gust "de acasă'', iar pentru ai noștri e important ca pe masa de sărbătoare, alături de sarmale și mămăliguță, să aibă și un desert mai special. A fost o săptămână cu foarte multă muncă. Credeam că nu voi face față, dar am reușit datorită familiei mele, care m-a susținut și ajutat la propriu”. 

 

Folosește ingrediente de cea mai bună calitate, iar acesta nu e un moft, ci o trăsătură de caracter. Zilele de naștere, nunțile și alte evenimente speciale ale italienilor, dar și moldovenilor / românilor stabiliți în Italia, nu se petrec fără superbele torturi ale patiserului Tatiana Vieru. Este apreciată, iar agenda sa de lucru este mereu plină.

Tatiana povestește că are și mulți clienți italieni. „Bineînțeles că am și de la italieni comenzi, mai mult pentru evenimente de familie, nunți, botezuri. Sărbătorile de iarnă la ei se petrec cu desertul lor tradițional și acolo nu e de competența mea. Tot ce e frumos și elaborat place tuturor, așa că minimalismul aici rămâne pe planul doi.”

 

Torte di Taty este numele cu care este asociată creatoarea deserturilor excepționale. Diaspora moldovenească se poate mândri cu un profesionist a cărei muncă nu lasă indiferent pe nimeni. Deși spune că nu merită calificativul de patiser, pentru că e prea important, cei care o cunosc, altfel nu o pot numi. 

Fiecare creație a mea, este lucrată minuțios, chiar și cel mai mic tort cere atenție la detalii. Torturile sunt unice și personalizate, iar asta cere atenție și migală. Pentru mine nu există torturi importante și mai puțin importante.”

Evită să opereze cu cifre și spune că aceste informații preferă să fie lăsate în culise. Un lucru e cert, cei care au gustat măcar o dată din deliciile Tatianei Vieru, rămân clienți fideli. O găsiți pe Tatiana AICI.

 

Citește și: Fata din Moldova care face cele mai frumoase torturi la Roma

Foto: Facebook.com

Galerie de imagini
image
image
image

Adaugă comentariu

Închide