Povestea unei mame de tripleți care a reușit să obțină o siluetă de fotomodel

Povestea unei mame de tripleți care a reușit să obțină o siluetă de fotomodel

Eugenia Untilov a devenit mămică de tripleți acum un an și zece luni. Dar, admirându-i silueta tonifiată zici că nu a născut niciodată, cu atât mai mult tripleți. Cum i-a reușit acestei mame să își revină atât de repede după naștere am aflat chiar de la ea.

Ca orice persoană iubesc să mănânc de toate, la orice oră de zi sau noapte, iar ciocolatele și înghețata se numără printre preferatele mele. De aici și până la îngrășare nu e decât un pas, iar eu nu sunt persoana căreia îi place să țină diete. Știu despre asta încă de la vârsta de 16 ani, când pentru prima dată am luat brusc în greutate - în zece luni cam vreo 20 kg. Nu-mi plăcea cum arăt așa că m-am apucat de gimnastică. Pe atunci eram tânără, grasă și fără forme. Dacă era să continui tot așa, atunci trebuia să renunț la stilul vestimentar care mă definea.

Astfel că de la 20 de ani și până am rămas însărcinată făceam cel puțin patru zile în săptămână gimnastică pentru a mă menține. Foarte des făceam diferite exerciții și chiar acrobații împreună cu soțul, și el un împătimit al sportului, încă pe vremea când locuiam în Moldova. El pe atunci lucra în poliție și exercițiile fizice erau la ordinea zilei. Am continuat să facem aceleași exerciții și atunci când am emigrat. Apropo, în Cipru, acolo unde locuim de ani buni, e mult mai ușor să-ți menții silueta datorită produselor alimentare necalorice, dar și a climei, unde timp de opt luni este vară. E foarte cald, beau multă apă, mergem la mare, înnot, sport, care la fel prind bine siluetei. Când am rămas însărcinată aveam 45 kg, iar în timpul sarcinii am adăugat 30 kg. Așteptam tripleți, și nu mă gândeam la kilograme în plus, ci doar la faptul ca bebelușii să se nască sănătoși.

Dorința de a da jos kilogramele acumulate pe parcursul celor nouă luni de sarcină a venit a doua zi după naștere. Atunci mi-am întrebat doctorul când pot începe să fac gimnastică. Medicul a zâmbit, dar mi-a spus că după 20 de zile aș putea începe un curs de exerciții ușoare dacă voi fi în stare. Doar că eu nu am putut face nimic nici după o lună. La șase săptămâni după naștere burta mea arăta de ziceai că sunt iarăși însărcinată în luna a șasea. Nu mai puteam tolera imaginea asta în oglindă, așa că mi-am luat inima în dinți și am început un complex de exerciții cu zece abdomene și zece așezări pe zi. Apoi, pe măsură ce mă simțeam tot mai bine, am început să măresc cu cinci numărul de exerciții, ajungând până la 70 – 100 pe zi. Mi-am făcut și un program. Două zile lucrez asupra siluetei, iar o zi mă odihnesc. Rezultatele nu s-au lăsat mult așteptate. La trei luni după naștere cei din jur abia de credeau că tripleții din căruț sunt toți ai mei, iar la cinci luni, practic nu mai rămăsese nici urmă de burtă. Recunosc că sunt săptămâni când mai lenevesc, dar niciodată nu mă uit la kilograme atâta timp cât mă simt bine în corpul meu. Nu mă interesează dacă arată cântarul 55 sau 45 de kilograme.

Între timp am învățat să mănânc puțin, dar des, cam patru mese și cinci gustări pe zi. Pâine nu consum de mai bine de nouă ani, poate doar o bucățică atunci când e caldă și asta doar dacă am poftă. Evit pâinea nu pentru că îngrașă, ci pentru că nu-mi place. De obicei, o înlocuiesc cu pesmeți. În schimb, ador spaghetele cu carne tocată, salata și borșul, și desigur deserturile.  Apropo, în cazul meu și stresul are un rol enorm la slăbit. Dacă sunt stresată mănânc foarte mult, dar slăbesc. Fiind la prima naștere nu aveam ajutor, dormeam 2-3 ore din 24, mă stresam și slăbeam.

Azi fac așezări pentru a-mi tonifia picioarele. Pentru talie am un cerc special. Fac abdomene, câte 25 de diferite feluri. Sunt zile când fac numai 50, dar sunt zile când pot să fac și 100. Contează ce dispoziție am. Cât privește copiii, ei s-au obișnuit să-și vadă părinții făcând exerciții încă de la vârstele lor fragede. Așa că stau cuminți într-o parte, dar cel mai des îi implicăm și pe ei, făcând împreună gimnastică seară de seară, de la vârsta când au început să își țină echilibrul. Îi creștem după proverbul: „O minte sănătoasă într-un corp sănătos”. Sperăm că atunci când vor crește mari ne vor urma exemplul. 

 

Găsiți mai jos câteva filmări în care Eugenia face exerciții împreună cu cei trei copii ai săi. 

 

 

Foto și video: arhiva personală, Irina Spinei

 

Adaugă comentariu

Închide