REDESCOPERĂ-ȚI FRUMUSEȚEA! Un cuplu și-a sărbătorit nunta tocmai după 50 de ani de căsnicie!

REDESCOPERĂ-ȚI FRUMUSEȚEA! Un cuplu și-a sărbătorit nunta tocmai după 50 de ani de căsnicie!

O frumoasă poveste de viață pentru cititori, și câteva ore de relaxare pentru eroi - aceasta își propune să aducă Odoraș în cadrul noului proiect „Redescoperă-ți frumusețea!”. În colaborare cu Salonul „Ojog Liubov”  am purces la realizarea ideii noastre îndrăznețe și vă invităm să vedeți cum ne-a reușit prima încercare.

Chiar dacă cel mai frumos machiaj se spune că este zâmbetul, deci starea de fericire din lăuntricul nostru, uneori un simplu ruj e în stare să îți coloreze rutina zilnică, problemele, grijile, chiar viața. Acest procedeu demult nu mai e unul obișnuit de înfrumusețare a exteriorului, e artă în stare să îți trezească frumusețea inimii, sufletului, minții! Or, indiferent de vârstă și anturaj, nu trebuie să îți pierzi încrederea și respectul față de sine, pentru că ai fost, ești și vei fi frumoasă! Dacă încă mai ai dubii, urmărește-ne și redescoperă-ți frumusețea împreună cu noi!

Prima eroină este o mireasă în vârstă de 70 de ani. Ea învățătoare, el lăcătuș. Ea înaltă, el mai scund. Dar ce mai contează când fiorul dragostei le-a dat întâlnire „la dansurile” din or. Durlești cu mulți ani în urmă? Atât de mulți, încât îi podidesc lacrimile când încearcă să își mai amintească de acele momente. A urmat căsătoria, dar nu au făcut nuntă așa cum suntem obișnuiți azi. Fără rochie, fără machiaj, nici măcar cu fotografii pentru amintire, în schimb, cu multă dragoste. Dar ce ziceți de o recuperare? Odoraș și Salonul „Ojog Liubov” le-a oferit o sesiune de machiaj și foto „tinerilor” însurăței și am mers cu ei la celebrarea celor 50 de ani de căsnicie. Iar mai apoi le-am aflat și povestea.

 


După 50 de ani de căsnicie, Anastasia și Vasile Marițoi s-au trezit dis-de-dimineață, au mâncat terciul tradițional, și-au băut și ceaiul cu învârtita pregătită de către soție special cu această ocazie și abia după s-au pornit spre Chișinău. Cu emoții au pășit pentru prima dată pragul unui salon de frumusețe, or, nunta de aur chiar e un prilej.

 

 

Mirele, pus pe tot felul de glume, ziceai că avea cele mai mari emoții. Se tot plimba dintr-un colț al salonului în altul, abia spre final acceptând să se așeze și să urmărească procesul răbdător. Iar mireasa, obișnuită cu naturalețea, trăia cu atâta intensitate fiecare acțiune a make-up artistului, tot încercând să se recunoască în oglindă. Chiar dacă reuși să-l țină în frâu - zâmbetul se simțea în interior, atât de profund.

 

Erau fericiți și gata să-și mai unească o dată destinele. De mână s-au îndreptat spre Starea Civilă. Aici, deși erau mai multe cupluri, povestea lor de viață îi făcea atât de diferiți. Tot căutau cu privirea pe nași, vornicei, copii, nepoți, dar nu se găseau din nou doar pe ei doi și lacrimile, tot ale lor.

 

 

După primul sărut, dar și primul dans al mirilor la nunta de aur, a urmat și mica sesiune foto. Dacă acum 50 de ani nu au avut parte de astfel de momente, de azi vor putea să-și răsfoiască propriul album de nuntă.

 

Ea mai impulsivă, el mai liniștit, se completau perfect unul pe celălalt și nu puteai decât să îi admiri. La fel de mult și-ar fi dorit să fie admirați de către cei trei copii: Vitalie, Viorica, Ana și șapte nepoți (Victoria, Vicolin, Olga, Victor, Megan, Valeria și Alexandru). Dar...

 

Deși o viață de om nu poate fi povestită în doar câteva ore, fiorul îl simți, cu siguranță. Sunt doi oameni atât de buni la suflet, poate chiar prea buni, care au trecut prin multe clipe dificile, dar azi preferă să și le amintească doar pe cele frumoase. Spre exemplu, cum mergeau la mare cu toată familia, stăteau în corturi pe mal, iar copiii se bălăceau ziulica toată în apă sau multiplele excursii prin pădure, la strâns ciuperci. Erau puținile dintre activitățile de care își amintesc și povestesc cu atâta drag și sclipri în ochi.

 

În 53 de ani de activitate pedagogică, doamna Anastasia a reușit să-și învețe și copiii și nepoții. Zeci de generații își amintesc de ea, învățătoarea care la fiecare recreație își adună elevii în jurul mesei pentru a-i servi din fel de fel de copturi pregătite cu o seară înainte. Deși au fost perioade în care au mâncat și „terci pe apă”, tot se împărțeau și ajungea la toți. Azi, când e mai bine e și mai rău. Pregătește cele mai delicioase bucate și îi tot așteaptă, dar depărtarea asta... Sunt stabiliți cu traiul peste hotarele țării și ale inimii, atât copiii, cât și nepoții. Acasă au rămas doar ei doi. Privesc în fiecare seară fotografiile lor... și plâng. Apoi, cum zice băiatul Vitalie, se „iau în mâini” și se bucură de viață împreună în continuare.

 

„Răbdarea, iertarea, stima, respectul și ajutorul reciproc stau la baza unei căsnicii de lungă durată. Când unul cade într-o primejdie, să-l salvezi, să-l ajuți. Și niciodată nu vă bucurați de răul cuiva, căci mâine poți fi chiar tu în locul lui”, numai urmând aceste principii, în opinia cuplului, putem ajunge să îmbătrânim împreună cu alesul inimii.

 

Și chiar dacă cel mai mult și-ar fi dorit să-i aibă alături pe copii în această zi, azi nu au decât un mesaj pentru ei: „Să fie bravi, să treacă prin viață cu capul sus. De asemenea, să-și educe copiii în spiritul omeniei, cumsecădeniei, a stimei față de oameni. Să dea Dumnezeu și ei să trăiască cum am trăit și noi”.

 

Copiii nu le-au fost alături, dar ne bucurăm că prin intermediul acestui proiect, am reușit noi să le facem ziua mai frumoasă. La mulți ani cuplului!

 

Foto: Valeria  Negru Photography

Adaugă comentariu

Închide