Află de ce femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații

Află de ce femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații

Faptul că reprezentantele sexului feminin au nevoie de mai mult somn decât bărbații nu mai este de mirare. Acest lucru a fost dovedit științific de către neurologul Jim Horne, care afirmă că femeile au nevoie să doarmă cu 20 de minute mai mult decât bărbații.

Profesorul Jim Horne, directorul Centrului de Cercetare a Somnului de la Universitatea Loughborough, Anglia, explică faptul că atunci când oamenii dorm, creierul lor intră în „modul de recuperare” și, ca și în cazul zilelor de mahmureală, recuperarea diferă de la individ la individ.

Unul dintre motivele care justifică faptul că femeile au nevoie de mai mult somn este că acestea își folosesc mai mult creierul decât bărbatul și, drept urmare, organul are nevoie de mai mult timp să se refacă. Femeile, despre care Horne susţine că „au tendinţa de a fi multitasking” (de a face mai mult lucruri în acelaşi timp sau de a face totul, cum adesea spun chiar ele) – ”se folosesc de o parte mai mare a creierului decât o fac bărbaţii. Din acest motiv, somnul lor trebuie să fie mai lung“.

Ba mai mult, dacă nu se odihnesc suficient, femeile se pot confrunta cu un nivel ridicat de stres, pot fi furioase, obosite sau au stări depresive.  Pe când bărbații nu se confruntă cu aceste sentimente în cazul în care nu au un somn odihnitor.

De asemenea, specialistul a ținut să adauge să nu toți au aceleași nevoi, iar dacă bărbații au un job mai complex, care implică gândire laterală și luarea unor decizii importante, atunci cu siguranță și aceștia vor avea nevoie de mai multă odihnă.

Informații: suntmamica.ro

Foto: bustle.com

Adaugă comentariu