Set botez

Cum să îţi înveţi copilul să nu te mai întrerupă atunci când vorbeşti

Cum să îţi înveţi copilul să nu te mai întrerupă atunci când vorbeşti

Probabil fiecare părinte a trecut prin situaţii în care discuta cu cineva iar copilul l-a întrerupt. Sunt sigură că aţi încercat să îi explicaţi că nu e frumos să îi întrerupă pe cei mai mari, iar explicaţia nu a mai dat roade. Mai jos vedeţi o mică povestioară care vă poate fi de folos:

„Eram la o prietenă şi discutam, iar la un moment dat, băiatul ei de 3 anişori s-a apropiat de noi şi simţeam că vrea să îi spună ceva mamei sale. În loc să o întrerupă, băieţelul şi-a pus mânuţa pe încheietura mamei sale şi aştepta. În semn de răspuns, prietena mea a pus mâna deasupra mâinii lui însă nu s-a oprit din discuţie. După ce şi-a terminat gândul, prietena mea l-a întrebat ce îşi doreşte. Am rămas uimită să văd că acest gest a funcţionat – atât de uşor şi atât de delicat.

Ajunsă acasă i-am povestit asta şi soţului meu şi am zis că trebuie să încercăm şi noi aces truc. Le-am explicat copiilor că dacă vor să ne spună ceva, iar noi suntem deja prinşi într-o conversaţie, nu trebuie decât să ne atingă încheieturile şi să aştepte. A funcţionat şi în cazul nostru.”

Foto: cafemom.com

Sursa: aneverydaystory.com

 

Adaugă comentariu

Închide