Mellow Parenting - un program nou pentru părinții din Republica Moldova

Mellow Parenting - un program nou pentru părinții din Republica Moldova

A fost lansat programul „Mellow Parenting”, care are drept scop să sprijine părinții în dezvoltarea competențelor parentale la diferite etape de dezvoltare a copilului, începând cu cea prenatală, şi până la vârsta preșcolară. Acesta se bazează pe principiile de atașament, învăţare socială și teoria comportamentului cognitiv.

”Mellow Parenting” este preluat din Marea Britanie și va fi implementat, pentru început, în șase regiuni ale ţării. În acest sens, în perioada 13-16 septembrie curent, cu susținerea a doi experți internaționali în domeniul programului ”Mellow Parenting”, la Chișinău se desfășoară un atelier de instruire pentru viitorii practicieni din mun. Chișinău, care vor fi licențiați să desfăşoare programul dat. În urma instruirii, practicienii vor fi sprijiniţi să recruteze părinţi, să conducă și să evalueze ședinţele de grup cu aceștia.

„Înțelegem cu toții cât de important este sprijinul în primii ani de viaţă ai copilului pentru a-i asigura un start sigur şi sănătos. Tocmai din aceste considerente este important să oferim familiei suportul necesar la momentul potrivit, prin asigurarea accesului ei la servicii ce ţin, inclusiv de dezvoltarea abilităților parentale”, a declarat ministra Stela Grigoraș.

Rezultatele programului „Mellow Parenting”, desfăşurat în Scoţia în anii 2013 şi 2014, arată o reducere semnificativă a cazurilor de depresie și anxietate la părinţi, o creștere a încrederii în sine la aceștia, o scădere a comportamentului negativ la copii, precum și o reducere a numărului certurilor, ca urmare a comportamentului provocator.

Atelierul de instruire în programul de educație parentală ”Mellow Parenting” este desfășurat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, în cadrul proiectului de dezvoltare a ”Mellow Parenting”, finanțat de World Childhood Foundation.

Foto: mellowparenting.org

Adaugă comentariu

Închide