(VIDEO) Nunta regală: imagini, costuri, impresii

(VIDEO) Nunta regală: imagini, costuri, impresii

Sâmbătă, 19 mai 2018, a avut loc nunta prințului Harry al Marei Britanii cu actrița americană Meghan Markle. Milioane de oameni din întreaga lume au urmărit acest eveniment și s-au dat cu părerea referitor la cum arăta mireasa și în general cum a fost organizată ceremonia.

Organizatorii de nunți au estimat un cost total de circa 55,5 milioane de dolari. Familia regală a acoperit o parte din sumă, cea legată de cheltuielile obișnuite pentru o nuntă, cu mâncarea și florile. Prețul decorațiunilor din saloanele care au găzduit cele două recepții de nuntă se estimează a fi de 890 de mii de dolari, cateringul ajunge cam la 500 de mii de dolari, în timp ce costul băuturile se ridică la vreo 335 de mii de dolari. Muzica și distracția au costat 772 de mii de dolari. Costul rochiei de mireasă și al celei purtate la recepția de seară se ridică la circa 500 de mii de dolari, însă acesta a fost suportat de Meghan Markle, adică de mireasă. Marea majoritate a cheltuielilor au fost pentru securitatea evenimentului și au fost achitate din bugetul Marii Britanii.

Ceremonia a fost mixtă, catolică și baptistă. Mireasa a fost dusă la altar de tatăl mirelui, prințul Charles. Tatăl miresei a suferit un atac de cord zilele trecute și a lipsit de la eveniment. Mama miresei arăta foarte emoționată și a lăcrimat toată ceremonia de cununie religioasă. În schimb regina Marii Britanii avea fața neutră, fără a exprima vreo emoție.

Un moment cu adevărat emoționant a fost când prințul Harry i-a ridicat voalul miresei și i-a spus în șoaptă: „Arăți atât de minunat! Sunt un norocos!”. Camerele de luat vederi au prins acest moment și l-au arătat celor ce urmăreau evenimentul.

La fel de emoționant a fost și modul cum tinerii au ținut să o menționeze și pe mama mirelui, regretata prințesa Diana. Cei doi au lăsat în biserică un loc liber, pe care ar fi trebuit să-l ocupe ea. Iar mireasa și-a ales buchetul din florile preferate ale prințesei Diana.

În mediul online au apărut o sumedenie de reacții referitor la eveniment, iar o bună parte din acestea se refereau la modul cum arăta mireasa – rochia fără perle sau pietre Swarovski, făcută cu bun gust, Meghan Markle avea un machiaj foarte natural, nu părea să aibă gene false și sprâncene desenate, fără colier, doar tiara, cercei și o brățară, plus inelul de logodnă. Unghiile naturale, dar se pare că protocolul casei regale cere ca femeile din familia regală să nu poarte unghii date cu ojă de culori stridente.

Mai jos vedeți un video care arată în 3 minute cum a arătat unul dintre cele mai așteptate și urmărite evenimente din această primăvară:

 

Informații și foto: BBC News; In Style; okmagazin.ro

Adaugă comentariu

Închide