Interpreta Nicoleta Sava-Hanganu a lansat primul album de colinde în duet cu fiica sa

Interpreta Nicoleta Sava-Hanganu a lansat primul album de colinde în duet cu fiica sa

Respiră, se hrănește și trăiește la unison cu muzica de mică, iar azi Nicoleta Sava-Hanganu pune alint pe sufletul oricui prin intermediul vocii sale. Interpretă de muzică populară, back-vocalistă cu experiență, o soție și o mamă exemplu. Recent, intepreta împreună cu fiica sa Dragostina, în vârstă de șase anișori, au lansat primul CD de „Colinde pentru suflet”.

 

Unele coldinde au fost culese din folclor, altele au fost scrise de autor, dar toate păstrate aproape de inima Nicoletei și care vin să ne încânte acasă, în mașină sau oriunde nu ne-am afla. „Este un CD pe care îl poți asculta la nesfârșit, aducând o liniște sufletească profundă și așa cum îi zic eu, este o "terapie pentru suflet”, a menționat interpreta.

E curios, nu? În zilele noastre, când platforma online Youtube se tot extinde, Nicoleta a creat un CD cu gândul că doar așa munca ei cumva e palpabilă, simțibilă.  

E adevărat că orice informație o putem găsi pe internet în zilele noastre, însă am vrut să adun într-un buchețel frumos munca mea de mai mulți ani în domeniul colindelor și să o pun pe un CD. Astfel fiind mult mai ușor să le asculți pe toate la un loc, ne fiind necesar să le cauți pe fiecare în parte pe youtube. La fel, este foarte comod să iei CD-ul în mașină și să-l asculți atunci când ești în drum, sau să faci un cadou de Crăciun persoanelor dragi!”, a precizat Nicoleta Sava-Hanganu.

 

Colindul este mult mai mult decât o cântare, acesta ocupă un loc aparte în viața fiecăruia dintre noi. De aceea, Nicoleta Sava-Hanganu își selectează cu grijă fiecare colind, fiind important pentru ea fiecare detaliu: melodie, text, aranjament, totul :„ Pin colind îl slăvim pe Domnul și pe fiul Lui, Isus, care a venit să ne mântuiască. Ele trebuie cântate cu mare grijă și vreau să va mărturisesc, că atunci când le interpretez, îmi vibrează toată ființă, ba chiar îmi vin și lacrimi în ochi.”

Interpreta și soțul ei, tot muzician de profesie, Dumitru Hanganu, au o fiică ce pare chiar să îi întreacă în ale cântatului. Dragostina, deși are doar 6 anișori, urcă pe cele mai mari scene împreună cu mami fără pic de emoții, e dulce, inteligentă și cel mai important - talentată. „Dragostina e într-adevăr o fire foarte talentată și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru un astfel de copil! Ea cântă cu mare plăcere, dar în viitor zice că vrea să devină balerină. Trebuie să o încercăm și pe asta, cine știe...”, ne spune mămica.

 

Dacă tot suntem în toiul sărbătorilor de iarnă, nu am ezitat să o întrebăm pe interepretă care este semnficația Crăciunului pentru familia Hanganu. „Crăciunul este una dintre cele mai frumoase tradiții ale neamului nostru. Desigur, Dragostinei îi place foarte mult să meargă cu colindatul, mai ales că i se dau și daruri . Însă în afară de obiceiurile neamului, încercam să-i implementăm Dragostinei valorile de familie și să-i explicăm cât de importante sunt relațiile frumoase, discuțiile calme, respectul pentru părinți, bunici și petrecerea sărbătorilor împreună cu familia. De asemenea, este important de a înțelege că hrana este o binecuvântare, deci când stăm la masă, trebuie să fie închise toate aparatele gălăgioase, inclusiv TV-ul și radioul.”

 

Se pare că anul 2017 a fost un an foarte rodnic pentru Nicoleta Sava-Hanganu. A reușit să lanseze piesa „Cine n-are dor de mamă”, împreună cu un videoclip, textul și regia fiind semnate de Diana Sava Daranuța. Tot în acest an, un vis al interpretei a devenit realitate. A început să colaboreze cu faimoasa Orchestră „Lăutarii”, drept urmare apărând și piesa „Ista-i jocul ce ne leagă”, înregistrată cu Orchestra „Lăutarii”, condusă de Maestrul Nicolae Botgros. Și bineînțeles, nu putem trece cu vederea rodul muncii cules chiar în ultima lună a acestui an - primul ei CD.

„În anul ce ne pășește pragul îmi doresc ca Dumnezeu să ne dea ceea de ce avem nevoie fiecare, că El le știe pe toate, cine, când și de ce are nevoie! La mulți ani și sărbători luminate!”, a fost urarea de sfârșit a Nicoletei.

Odoraș vă urează un an nou cât mai rodnic și La mulți Ani!

Foto: arhiva personală

Adaugă comentariu

Închide