Ce este dermatita seboreică și cum se tratează

Ce este dermatita seboreică și cum se tratează

Dermatita seboreică este o afecţiune cronică care se manifestă prin apariţia pe piele a unor zone roşii, scuamoase, cu coji albe la suprafaţă, localizate pe scalp, între sprâncene în zona aripilor nasului sau trunchi. Eliminarea celulelor moarte se produce, în mod normal, în 24 – 30 de zile. Scuamele sunt celule moarte care se elimină cu o rată excesivă 17-20 de zile.

Dermatita seboreică apare fără cauze deplin înţelese şi este prezentă la 5% din populaţie. Pityrosporum Ovale (Malassezia Furfur) este una din cauzele apariţiei scuamelor/matreţii. Este o ciupercă saprofită ce se găseşte în flora normală a pielii şi devine patogenă când scade rezistenţa organismului: stres, oboseală sau scimnbări de sezon.

Poate avea mai multe grade de sensibilitate:

Uşoară – exfoliere a pielii şi roşeaţă pe zone restrânse

Moderată – zone multiple afectate de roşeaţă, scuame şi mâncărime

Severă – zonele afectate sunt extinse, înroşite (eritem), se manifestă prurit şi chiar durere

 

Cum tratăm dermatita seboreică?

Tratamentul dermatitei seboreice porneşte de la adoptarea unui ritual cosmetic corect, în care trebuie să combini atent regulile de igienă şi îngrijire a pielii cu utilizarea strictă a produselor dermatocosmetice.

  

IVADERMASEB este lider de piaţă în tratarea dermatitei seboreice. Este o gamă special creată pentru îngrijirea pielii sensibile asociată cu roşeaţă şi scuame. Complexul de ingrediente active eficiente şi foarte bine tolerate reduce simptomele caracteristice dermatitei seboreice de pe faţă, corp şi scalp.

Gelul de spalare IVADERMASEB reparator, hidratant şi anti-iritant, asigură curăţarea şi îngrijirea completă a pielii sensibile cu roşeaţă şi scuame de pe faţă, corp şi scalp. Se aplică pe pielea umedă a scalpului, feţei sau corpului. Se masează până se formează spumă apoi se clăteşte abundent cu apă.

Crema IVADERMASEB este reparatoare, hidratantă şi anti-iritantă, asigură îngrijirea completă a zonelor seboreice cu roşeaţă şi scuame: aripile nasului, frunte, spâncene, bărbie (adulţi) şi pielea capului şi frunte (sugari, cruste de lapte).

Adaugă comentariu

Închide