Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Ce se întâmplă cu ciclul menstrual după naștere?

Ce se întâmplă cu ciclul menstrual după naștere?

Numai după un timp, organismul revine la starea sa anterioară. Hormonii care reglează ciclul rămân la un nivel scăzut, deoarece după naștere continuă să acorde prioritate acelor hormoni care te vor ajuta să alăptezi.

Prolactina, de fapt, este acel hormon responsabil pentru comandarea producției de lapte. Același hormon inhibă funcția ovariană, evitând ciclurile menstruale. La nivel fizic, apare imediat după naștere, așa numita carantină. Această perioadă se caracterizează prin revenirea tuturor organelor interne în starea dinainte de sarcină. În timpul carantinei, ciclul menstrual nu se reactivează, deci nu există menstruație posibilă.

Nu există o dată exactă pentru revenirea menstruației. Fiecare femeie este unică în felul său și nu există nicio regulă care să-i guverneze pe toți. Ceea ce se știe este că alăptarea poate întârzia acel moment.

Astfel, se estimează că la aproximativ 7-8 săptămâni după naștere, femeile care nu alăptează pot avea ciclul normal. Cu toate acestea, pentru mamele care hrănesc bebelușul la sân, ciclul revine, de obicei, la trei luni după naștere.

Cum este primul ciclu după naștere?

Când tocmai ai născut, este posibil să existe pierderi de sânge prin zona vaginală. Aceste pierderi nu sunt cauzate de menstruație. Este o sângerare normală în timpul carantinei sau puerperiului, cunoscut sub numele de lochia postpartum, al cărei scop este expulzarea rămășițelor de placentă, mucusului cervical și secrețiilor.

Menstruația afectează alăptarea?

Poți alăpta și în această perioadă, fără să existe vreo posibilitate de modificare a calității laptelui. În ceea ce privește cantitatea produsă, aceasta poate fi diminuată în timpul menstruației, deși nu ar trebui să fie considerabilă.

 

Sursa: copilul.ro; kareliyanews.ru

Share:

Articole recomandate