Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Cele mai frecvente boli ce pot fi luate de la piscină

Cele mai frecvente boli ce pot fi luate de la piscină

Suntem în plină vară și vremea caniculară ne îmbie să mergem la piscină cu întreaga familie. Dar acestea nu sunt foarte sigure, iar o serie de boli pot fi contractate din aceste locuri.

Mai jos vedeți bolile care se iau cel mai frecvent anume la piscină:

  • Granulomul – o problemă medicală rară, care este produsă de anumite bacterii existente în unele piscine. Afecțiunea are ca zonă de manifestare genunchii. Primele semne ale granulomului de piscină sunt apariția unor papule violacee care pot evolua spre ulcerație.
  • Pitiriazisul este o altă afecțiune cutanată care se poate lua din apa bazinelor și se manifestă prin apariția unor pete cafenii, de dimensiuni mici, situate la nivelul trunchiului.
  • altă neplăcere este agravarea acneei cauzată de existența clorului utilizat la dezinfectarea apei din piscină.
  • Pruritul cutanat, de regulă, își face simțită prezența la persoanele sensibile la clorul folosit pentru dezinfectarea apei din piscine sau bazine.

Afecțiuni oculare:

  • Conjunctivita este o afecțiune care apare frecvent la iubitorii de bazine. Afecțiunea se manifestă prin înroșirea ochilor, apare și o secreție la ambii ochi și este obligatoriu prezența la medicul specialist oftalmolog.

Afecțiuni din sfera ORL:

  • Deseori apar infecții situate la nivelul urechii cauzate de germenii din apă. Otita poate să apară după baia în apa mării sau după baia în bazin. De exemplu, pot să apară otite externe cauzate de apa care, odată intrată în conductul auditiv, poate duce la apariția unei inflamații. De asemenea, există și otita micotică, care este determinată de anumite ciuperci existente în apă. În toate formele de otite este necesară efectuarea tratamentului recomandat de medicul specialist ORL.

Infecții digestive:

  • Contaminarea cu E. Coli duce la apariția unei infecții care are ca manifestare diareea și durerea abdominală. Este necesar tratament medicamentos pentru refacere.
  • Dizenteria bacilară este o altă afecțiune care poate să apară în urma ingestiei de apă contaminată cu bacterii. Printre simptomele bolii se regăsesc: febra, greața, vărsăturile și scaunele diareice.
  • Gardioza – apare dacă înghiți apă infectată cu acest parazit (giardia). Principalele simptome sunt: scaunele diareice, dureri abdominale puternice.

Infecții genitale:

  • Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă femeile după câteva zile de mers la piscină este candidoza vaginală. Aceasta este determinată de o ciupercă numită Candida Albicans. Boala poate să apară în urma modificării florei vaginale din cauza clorului, transpirației și materialului din care este costumul de baie. Trebuie specificat că afecțiunea apare, de obicei, în cazul femeilor care au o imunitate slabă.

 

Informații: sfatulmedicului.ro

Foto simbol: beautymania.ru

Share:

Articole recomandate