Cele mai importante 7 beneficii ale rodiei

Cele mai importante 7 beneficii ale rodiei

Rodia, numită adesea și fructul giuvaier, are beneficii semnificative pentru organismul nostru. Deliciosul fruct roșu este o sursă inepuizabilă de antioxiodanți, fiind una dintre cele mai bune „arme“ naturale pe care le putem consuma pentru a păstra organismul sănătos și plin de vitalitate. Ce beneficii majore aduce consumul de rodie aflați mai jos.

 

1. Scade tensiunea

Printre toate substanțele nutritive cu care sunt înzestrate rodiile se numără și potasiul. Acesta are un rol definitor în reglarea tensiunii arteriale.

 

2. Menține tinerețea celulară

Deși consumarea unei rodii pe zi aduce beneficii uimitoare sănătății, cea mai mare cantitate de substanțe nutritive se găsesc în miezul alb și sâmburi. Aceștia neutralizează moleculele dăunătoare din celulele noastre și lucrează, practic, la nivel de ADN pentru a preveni îmbătrânirea celulară.

 

3. Întărește sistemul imunitar

Consumul regulat de rodii asigură o rezistență sporită a organismului la infecții, luptă împotriva viruşilor şi bacteriilor pentru a stimula sistemul nostru imunitar.

 

4. Luptă cu sindromul metabolic

Sindromul metabolic reprezintă asocierea unor afecțiuni care drept urmare cresc riscul de diabet zaharat și boala cardiovasculară. Cu toate acestea rodiile ajută la reglarea glicemiei și cresc sensibilitatea la insulină.

 

5. Extractul de rodie protejează organele corpului (rinichii, inima, ficatul) 

Rinichii sunt protejați de toxinele periculoase, inima prin menținerea arterelor flexibile şi scăderea inflamației vaselor de sânge. În același timp reduce ateroscleroza care este una dintre principalele cauze ale bolilor de inimă. Acționează foarte rapid asupra ficatului realizând efectul de regenerare.

 

6. Previne cancerul

Sucul de rodie este foarte eficient în lupta cu cancerul de sân (blochează aromataza, o enzimă care converteşte androgenii la estrogen, hormon care participă la dezvoltarea cancerului la sân).

 

7. Previne inflamațiile

Rodia este un fruct compus dintr-o mulțime de saci plini cu suc dulce acrișor. Acest suc este plin de antioxidanți care previn inflamațiile, în special cele responsabile de instalarea artritei.

Sursa: clickpentrufemei.ro; sport.ro

Adaugă comentariu

Închide