Cum alegem corect un gel intim

Cum alegem corect un gel intim

Produsele de igienă intimă trebuie să fie potrivite nevoilor fiecărei femei. Alegerea devine însă destul de grea atunci când ne dorim să evităm infecțiile vaginale, să scăpăm de iritații sau secreții abundente. De aceea specialiștii le recomandă femeilor să fim atente la componente atunci când aleg un gel intim, și să țină cont de necesități, folosind produse cu adevărat folositoare.

În primul rand, componentele unui gel intim trebuie să fie absolut naturale, să nu conțină săpun, parfumuri sau conservanți. Astfel, produsul nu va afecta echilibrul florei vaginale, nu va provoca iritații sau alergii.

În al doilea rând, potrivit sfaturilor specialiștilor, un produs de igienă intimă trebuie să conțină acid lactic. Lactobacilii din componența acestuia, care pot scădea și riscul de cancer, sunt considerați drept bacterii benefice, care creează o barieră naturală împotriva agenților patogeni vaginali, ajută la refacerea membranei mucoasei și, în același timp, la redobândirea sănătății zonei intime în urma unei infecții.

Totodată, specialiștii recomandă un gel intim ce conține acid glicirizinic, care este un extract din rădăcina de lemn dulce cu un puternic efect antiviral, ce protejează zonele intime de viruși precum herpes, varicelozoster și papillomavirus.

Ținând cont de condițiile menționate mai sus, experții spanioli au creat un produs pentru igienă ce este recomandat chiar și gravidelor sau copiilor. Epigen gel este un produs absolut natural ce reface pH-ul fiziologic al regiunilor intime și curăță pielea, protejând microflora. Datorită ingredientelor sale de acid lactic și glicirizinic, Epigen gel calmează iritațiile și eritemul provocat de epilare, tampoane sau comprese igienice și îmbrăcămintea sintetică sau strâmtă.

Epigen Gel este recomandat pentru igiena intimă zilnică, iar forma dozată e foarte economă, la utilizare fiind suficientă o singură apăsare pe dozator. Astfel, un ambalaj de 250 de mililitri va ajunge chiar și pentru 5 luni de utilizare zilnică. Epigen gel este recomandat în orice situații, chiar și în timpul tratamentelor ginecologice și urologice.

 

Foto: farmacie.md; babyblog.ru

Adaugă comentariu

Închide