Haine periculoase. Renunță imediat la ele!

Haine periculoase. Renunță imediat la ele!

Fiecare femeie este conștientă de faptul că unele articole vestimentare sunt periculoase pentru sănătatea ei, însă uneori le trece cu vederea sau nu este suficient de informată.  Află care sunt cele mai periculoase articole vestimentare la care ar fi bine să renunți. 

 

Hainele prea strâmte
Da da, știm că sunt la modă blugii skinny și rochiile strâmte, dar nu sunt și bune pentru sănătatea ta. Hainele strâmte sunt un pericol pentru sănătate din cauza că nu mai lasă sângele să circule bine și afectează chiar și tensiunea și unele organe interne. Pantalonii strâmți pot cauza dureri ale anumitor nervi de la picioare, dureri de stomac și hernie. 

 

Pantalonii de slăbire
Aceștia pot duce la incontinență urinară, dureri de stomac, hiperventilație și atacuri de panică. Deși îi alegi pentru ca să pari mai slabă, presiunea exercitată pe abdomen poate să ducă la o mulțime de efecte secundare negative. 

 

Sutienii nepotriviți
Durerile de sâni şi de spate, amorţeala braţelor, iritaţiile şi durerile de cap sunt doar câteva dintre consecinţele purtării unui sutien cu dimensiuni nepotrivite. În cazul sutienelor mai mari decât volumul sânilor sau decât circumferinţa bustului, singura problemă este că nu oferă o susţinere bună şi că nu previn astfel durerile de spate (frecvente îndeosebi la femeile cu sâni mari). Sutienele prea strâmte provoacă mai multe neplăceri. Ele aplică presiune pe nervii din regiunea braţelor, ceea ce poate avea ca efect apariţia unor senzaţii de furnicături şi de amorţeală în braţe. De asemenea, bretelele fixe exercită presiune pe umeri şi pe gât, provocând dureri nu doar în aceste zone, ci şi de cap.
Dacă circumferinţa şi cupa sutienului sunt mai mici decât ar trebui, există riscul ca el să nu permită extensia cutiei toracice în timpul respiraţiei, lucru care poate reduce cantitatea de aer care ajunge în plămâni şi, implicit, buna oxigenare a ţesuturilor. 

 

Gențile XXL
Gențile mari, atât de la modă în prezent, sunt o adevărată amenințare la adresa sănătăţii posesoarelor. Acestea nu fac altceva decât să declanșeze dureri de spate, de gât, de umăr și de braț .Gențile grele pot afecta inclusive șoldurile și picioarele. De vină pentru toate aceste probleme este poziția corpului în momentul în care acesta trebuie să susţină o geantă supradimensionată. Postura coloanei se înclină spre stânga sau spre dreapta, iar în timp acest lucru poate duce la tasarea vertebrelor și la degenerarea discurilor.
Circulația sângelui este mult îngreunată, mai ales atunci când accesoriul este purtat pe braț, iar de aici până la apariția inflamațiilor și a durerilor cronice nu mai este decât un pas.

 

Pantofii înalți și încălțămintea strâmtă
În cazul pantofilor strâmți și inadecvați, se poate ajunge la ciuperci și degete strâmbe. Mai mult decât atât, nervii degetelor au de suferit, astfel încât poți să ajungi să nu îți mai simți o parte din talpă sau mersul să devină dureros și inestetic. Nici bășicile, unghiile crescute în carne și bătăturile nu ar trebui să te lase indiferentă, ci să te convingă că, în orice situație, mai presus de modă, ai nevoie de încălțări comode. Și pantofii cu tocuri înalte sunt falși prieteni ai femeilor, pentru că deformează piciorul și coloana și pot duce chiar și la fracturi. 

 

Lenjeria sintetică și cea mulată și slipii tanga
Unul din factorii responsabili pentru apariţia candidozei este purtarea lenjeriei intime sau a hainelor prea mulate, mai ales dacă sunt din alte materiale decât bumbacul. Acestea formează condiţiile optime de dezvoltare a candidei: umezeală, căldură şi întuneric. 
Deşi oferă anumite avantaje estetice,  medicii ginecologi ne avertizează asupra efectelor negative ale folosirii slipilor tanga. Aceştia, prin mulajul şi mişcările de frecare din timpul purtării, favorizează microtraumatismele, predispunând la formarea iritațiilor, infecțiilor locale, furunculilor, fisurilor anale sau hemoroizilor.

Foto: huffpost.com, parents.ru, durham.misermcgee.com, amazonaws.com, 

edcarpet-fashionawards.com, cdn2.cefacemimi.ro, smile-magazine.se

Adaugă comentariu

Închide