Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Iată ce va fi dacă vei consuma zilnic câte o lingură de miere cu scorțișoară

Iată ce va fi dacă vei consuma zilnic câte o lingură de miere cu scorțișoară

Mierea este un produs care nu se alterează niciodată. Scorțișoara, câteva mii de ani în urmă, era făcută cadou doar împăraților. Acum ambele aceste produse sunt disponibile și combinate sunt foarte gustoase, dar și folositoare.

 

Combat îmbătrânirea

Radicalii liberi acționează agresiv asupra celulelor ducând la îmbătrânirea și distrugerea lor. Antioxidanții combat acțiunile radicalilor. Mierea conține fenoli și fermenți, care sunt buni antioxidanți. Studiile au demonstrat că cei mai mulți antioxidanți se conțin în tipul de miere de culoare mai închisă – spre exemplu în mierea adunată de pe plantele de hrișcă. De asemenea, scorțișoara  este lider în rândul condimentelor la capitolul componenței de antioxidanți.

Îmbunătățesc activitatea inimii

Mierea face mai puternică circulația sângelui spre inimă, iar antioxidanții combat formarea unui tromb, astfel reducând riscul unui atac de cord sau accident cerebral. Scorțișoara reduce colesterolul „rău”, cel care se depune pe vasele sanguine.

Se luptă cu infecțiile bacteriene

Și mierea, și scorțișoara au proprietăți antibacteriene. Acestea pot fi folosite nu doar în timpul unei răceli, dar și împotriva unei infecții bacteriene renale sau la vezica urinară. Mierea este un antibiotic natural, încă în timpurile străvechi aceasta era folosită pentru a igieniza rănile. Scorțișoara are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare și antifungică.

Ajută la slăbit

E mai bine să schimbați zahărul și dulciurile cu miere. Zahărul rafinat duce la saltul glucozei în sânge, ceea ce afectează și starea de spirit. Mierea este asimilată în sânge mai greu, astfel nu duce la saltul glucozei. Scorțișoara diminuează nivelul de glucoză din sânge și mărește sensibilitatea la insulină, îmbunătățind astfel metabolismul ceea ce la rândul său face ca glucoza să se transforme în energie, nu în grăsime.

 

Atunci când alegeți mierea, țineți cont de faptul că unii vânzători o amestecă cu făină sau amidon. Mai bine să o procurați de la vânzători de încredere sau direct de la producători, care la fel se bucură de încrederea clienților. Scorțișoara e mai bine să o cumpărați nemăcinată. Așa e mai ușor să o deosebiți de cassia, care deseori este prezentată ca și scorțișoara, dar nu are aceleași proprietăți.

Copiilor până la 2 ani nu li se recomandă mierea.

 

Informații: adme.ru Foto simbol: organicguineapig.com

Share:

Articole recomandate