Studiu: Mamele lucrează 168 de ore pe săptămână

Studiu: Mamele lucrează 168 de ore pe săptămână

Mamele au un loc de muncă ce durează nu mai puțin de 168 de ore pe săptămână, mai exact - 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Dacă scădem orele de somn (să presupunem că sunt 8 ore de somn pentru mamele norocoase), atunci această „muncă” ar rămâne la 112 ore pe săptămână, ceea ce este, de asemenea, foarte mult.

Mamele sunt întotdeauna active, iar un studiu realizat de o companie americană confirmă încă o dată acest lucru. Compania a investigat viața a 2000 de femei cu copii între 5 și 12 ani și a subliniat: mamelor le lipsesc ore întregi pentru a se odihni.

Conform acestui studiu, 40% dintre mame simt ca ar mai avea nevoie de câteva ore în plus pentru a face tot ce trebuie.

Toate mamele sacrifică lucruri din viața lor sau nu mai fac ceea ce le plăcea pentru binele copiilor, pentru a le dedica mai mult timp. De exemplu, multe nu mai au grijă de aspectul lor fizic sau nu atât de mult, nu-și mai permit o zi liberă dacă se simt rău, nu mai ies cu prietenii sau nu mai dedică timp lucrurilor interesante pentru ele.

Potrivit acestui studiu, s-a calculat că mamele petrec, în medie, 98 de ore pentru creșterea copiilor. Studiul a calculat 98 de ore pe săptămână, având în vedere că o mamă se trezește la ora 6.30 dimineața și își încheie ziua după ce copiii săi au adormit.

Responsabilitățile unei mame nu se termină niciodată, dar este necesar să știe cum să se deconecteze căci este foarte important pentru sănătatea  lor mintală. Pentru a fi o mamă bună este nevoie să-ți dedici și ție ceva timp în fiecare zi.

 

Sursa: copilul.ro

Adaugă comentariu

Închide