8 moduri de reutilizare a pacheţelelor de ceai

8 moduri de reutilizare a pacheţelelor de ceai

 

Dacă îţi place să savurezi ceaiurile, atunci trebuie să ştii că poţi beneficia nu doar de aroma şi efectul revigorant al ierburilor, dar şi de pacheţelele deja utilizate. Nu arunca resturile de ceai la gunoi, le poţi reutiliza eficient.


Ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute

Pune pacheţelele utilizate  în apa în care te speli pe picioare. În conţinutul ierburilor rămâne suficientă teină care poate inhiba mirosul neplăcut al tălpilor, după o zi de activităţi. În perioada iernii, când e mai dificil să speli şi să usuci încălţămintea poţi utilize pliculeţele ca absorbant al mirosului şi bacteriilor. Lasă pe durata serii pliculeţele în interiorul încălţămintei, iar dimineaţa vei vedea că efectul acestora a fost pe măsura aşteptărilor.
 

Serveşte drept fertilizant al solului

Dacă îţi doreşti o grădină cu flori veşnic înflorite şi plante care să-ți bucure ochiul, foloseşte pliculeţele pe post de fertilizator. Desfă pacheţelele de ceai şi amestecă conţinutul de ierburi cu un pic de sol. Presară conţinutul la rădăcina plantelor şi udă plantele. Vei vedea ce efect miraculos o să producă ceaiul asupra florilor.

 

Ceaiul o bună soluţie de „retușare” a mobilei

Fierbe 3-5 pliculeţe de ceai negru într-un sfert de litru de apă şi curăţă podeaua din lemn sau mobila. Datorită concentraţiei ceaiului obţii o soluţie foarte bună pentru restaurarea zgârieturilor şi petelor inestetice de pe suprafeţele de lemn.

Îmbunătăţeşte calitatea pielii

Pune pliculeţe de ceai verde în cadă atunci când faci baie. Infuzia îţi va ajuta pielea şi îi va conferi un plus de strălucire şi sănătate.
 

Un bun component cosmetic

Clăteşte părul cu ceai din plante, după ce aplici şamponul şi balsamul obişnuit. Podoaba capilară va fi mai strălucitoare. În aşa mod economiseşti bani, dar eşti sigură de faptul că părul şi pielea scalpului nu sunt expuse suplimentar unor componenţi chimici.

 

Igienizează spaţiile din baie

Adună mai multe plicuri folosite de ceai verde şi lasă-le pe durata întregii nopţi în vasul de toaletă. Frunzele de ceai pot elimina petele imposibil de curăţat din partea de jos a vasului de toaletă. Ai grijă să nu folosești prea multe, pentru a nu bloca țeava sau plasează-le în așa mod, încât să le poți scoate ușor. 

 

Relaxează şi tratează iritaţiile

În cazul în care te-ai atins de o iederă otrăvitoare, sau urzică şi te mănâncă pielea, presează pliculeţul umed pe piele. Acesta o să oprească iritaţia în câteva minute. Oboseala ochilor o poţi diminua dacă timp de 10-15 minute ţii două pliculeţe de ceai peste pleoape.

 

Te scapă de acnee

Acneea rebela îşi găseşte leacul în ceaiul verde. Prepară un ceai concentrate din trei-cinci pliculeţe la o cană de apă (fără zahăr), lasă la infuzat pentru 30 de minute şi clăteşte-te pe faţă cu lichidul obţinut. Printre efectele ceaiului verde se numără şi capacitatea sa puternic antiseptică, extrem de eficientă la tipul agenţilor patogeni care se dezvoltă la nivelul feţei.

Cine-ar fi crezut că pacheţelele de ceai utilizate o dată, pot să fie reutilizate şi în alte scopuri. Economisiţi banii şi timpul punând în aplicaţie aceste şiretlicuri.

 

Foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com; rethinkwhatyoudrink.files.wordpress.com

Adaugă comentariu

Închide