Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Câteva remedii simple și naturale împotriva durerilor de gât

Câteva remedii simple și naturale împotriva durerilor de gât

Suntem în plină iarnă și respectiv au de suferit organele de respirație, iar gâtul ajunge să ne dea mari bătăi de cap când e dureros. Așa că vă propunem câteva remedii cât se poate de simple și absolut naturale pentru a combate și a scăpa cât mai repede de aceste dureri nesuferite.

Gargară cu apă sărată. Are un rolul de a diminua inflamarea gâtului, fiind un remediu practicat de sute de ani. Apa sărată acționează ca un antiseptic, ajutând la înlăturarea excesului de flegmă de pe membrana mucoasă. Poți face gargară de câte ori simți nevoia pe parcursul zilei.

Gargară cu apă călduță și bicarbonat de sodiu (soda de bucătărie). Aceasta este o soluție care elimină bacteriile, fungii sau alte organisme ce provoacă infecții în gât. Soluția se prepară dintr-un pahar cu apă călduță, un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu și un vârf de sare. Gargara se face o dată la trei ore sau de câte ori este nevoie.

Mierea adăugată în ceaiul călduț face minuni pentru gâtul inflamat, deoarece prezintă proprietăți antibacteriene. Mierea este un adevărat dezinfectant natural, calmează inflamația și contribuie la eliminarea secrețiilor din căile respiratorii. De aceea, este indicat să iei câte o linguriță de miere de două sau de trei ori pe zi. Dacă vrei să-și facă efectul, nu trebuie să bei apă sau să mănânci timp de o jumătate de oră.

Ceaiurile. Foarte multe ceaiuri te pot ajuta să lupți cu boala. De exemplu, ceaiul verde conține anumiți antioxidanți care pot contribui la grăbirea vindecării organismului. Ceaiurile de mușețel, cimbrișor, gălbenele sau cel de muguri de brad te pot ajuta în lupta cu durerile de gat.

Usturoiul. Este renumit pentru calitățile sale antibacteriene și antiseptice, fiind de real ajutor celor care suferă de dureri de gât. Usturoiul conține alicină, care are rolul de a distruge bacteriile.

Lămâia. Fiind bogată în vitamina C, trebuie să o consumam în caz de răceală, fie în ceaiuri, fie pur și simplu crudă, iar proprietățile sale antimicrobiene nu vor întârzia să apară.

Salvia. Are proprietăți antiseptice și decongestionează căile respiratorii, așa că nu trebuie să te ferești să o folosești în ceai sau poți fierbe puțină salvie uscată în apă și ulterior să faci gargară cu soluția obținută.

 

Sursa: sfatulmedicului.ro; ua-ua.info

Share:

Articole recomandate