Câteva trucuri pentru a scăpa de alergii în această perioadă

Câteva trucuri pentru a scăpa de alergii în această perioadă

Deşi extraordinar de frumoasă şi parfumată, primăvara trezeşte nu doar natura la viaţă, ci şi alergiile! Din ce în ce mai mulţi oameni se confruntă cu alergiile de primăvară şi, din păcate, simptomele pot fi cu adevărat iritante, enervante, furându-ţi pe nesimţite starea de bine. Iată câteva trucuri ca să ţii la distanţă alergiile!

Păstrează casa curată. Este una dintre cele mai bune modalităţi de a evita alergenii de interior, dar ai grijă la substanţele chimice dure, care îţi pot irita respiraţia şi pot agrava simptomele alergiei.

Inhalează nişte aburi. Acest truc simplu poate uşura un nas înfundat şi te poate ajuta să respiri mai uşor. Ţine capul aplecat peste un castron cu apă caldă, dar nu prea fierbinte, sau deasupra unei chiuvete plină de apă şi pune un prosop deasupra capului pentru a capta aburul. O altă variantă mai comodă este să stai în baie, la un duş fierbinte.

Evită fumul de ţigară. Acesta poate înrăutăţi nasul înfundat, mâncărimea şi ochii înlăcrimaţi. Alege restaurante, cluburi de noapte şi camere de hotel pentru nefumători. Evită alte tipuri de fum care-ţi pot agrava simptomele.

Nu mai deschide geamul. Într-o zi însorită și cu adiere ușoară de vânt numărul particulelor de polen este ridicat, de aia încearcă să menţii geamurile şi uşile închise, pentru a proteja aerul interior. De asemenea, poţi instala un filtru HEPA pe sistemul de climatizare. Acum sunt aplicaţii care îţi spun când nivelul de polen este ridicat, şi astfel ştii când e mai bine să ţii geamul închis.

Spală-te imediat după ce intri în casă. De fiecare dată când intri în casă, aduci cu tine bucăţele din lumea exterioară. După ce vii din aer liber, hainele, pantofii, părul şi pielea sunt acoperite cu particule mici. Ai grijă să faci un duş şi să schimbi hainele pentru a fi sigur că ai scăpat de orice alergen şi nu uita să laşi tot timpul încălţămintea la uşă!

Poartă o mască. Aceasta va împiedica alergenii să ajungă în căile aeriene atunci când nu poţi evita declanşarea anumitor alergii, cum ar fi momentele în care lucrezi în curte. O mască respiratorie, disponibilă la majoritatea farmaciilor şi magazinelor medicale, va bloca 95% din particulele mici, cum ar fi polenul şi alţi alergeni.

Mănâncă sănătos. Un studiu recent a concluzionat că toţi copiii care au consumat o mulţime de legume proaspete şi fructe - în special struguri, mere, portocale şi roşii - au avut mai puţine simptome de alergie.

Mai multe lichide. Dacă simţiţi nasul înfundat sau aveți diverse simptome ale alergiei, consumați mai multă apă, suc sau alte băuturi nonalcoolice. Lichidul în plus poate subţia mucusul din pasajele nazale şi poate oferi o senzaţie de uşurare. Lichidele calde, cum ar fi ceaiul, bulionul sau supa, au un beneficiu suplimentar: aburul.

 

Sursa: csid.ro; belnovosti.by

 

Adaugă comentariu

Închide