Ceapa ne poate ajuta să scăpăm mult mai repede de boli. Iată cum!

Ceapa ne poate ajuta să scăpăm mult mai repede de boli. Iată cum!

O folosim destul de des în alimentație și cunoaștem că este benefică sănătății, dar mai puțini știu de ce. Ceapa este un remediu natural foarte bun datorită faptului că este plină de antiseptice și antibiotice, precum și are un conținut ridicat de sulf. De asemenea, vă ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi ce provoacă boli cronice, cum ar fi cancerul.

Iată cum putem folosi ceapa în cazul următoarelor afecțiuni:

Tuse

Feliați o ceapă în jumătate, puneți o lingură de zahăr brun peste fiecare felie și acoperiți-le timp de o oră. Inhalați acest miros de două ori pe zi pentru a scăpa de tuse. Sulful din ceapă are proprietăți anti-bacteriene care ucid microbii ce provoacă tusea.

Sulful funcționează de asemenea ca agent de detoxifiere pentru a elibera toxinele din organism. Proprietățile antiinflamatorii reduc simptomele și inflamațiile care apar în timpul unei tuse.

Lupta împotriva căderii părului

Se fierbe puțină apă cu ceapă și se folosește la o clătire înainte de șampon pentru a împiedica căderea părului și a stimula creșterea lui. Proprietățile sale antimicrobiene vor înlătura mătreața și vor stimula o creștere nouă, în timp ce antioxidanții vor opri căderea părului și, de asemenea, îl vor ajuta să crească și să devină mai puternic.

Ameliorează congestia toracică

Zdrobiți o ceapă și faceți o pastă adăugând ulei de nucă de cocos. Puneți-vă pasta pe piept și acoperiți-l cu un prosop. Ceapa funcționează ca un antibiotic natural și întărește sistemul imunitar. Vaporii care vin de la ceapă, de asemenea, acționează ca un eliminator al secrețiilor căilor respiratorii pentru a elibera mucoasa din piept care provoacă tusea.

Dezinfectează mușcăturile de insecte

Așezați o bucată de ceapă sau sucul stors proaspăt din ceapă pe mușcătura de insecte pentru a calma durerea și a dezinfecta locul. Proprietățile anti-inflamatorii ale cepei vor reduce inflamația și disconfortul.

Infecție a urechii

Se taie o ceapă și se pune într-un ciorap subțire. Puneți-l peste ureche și țineți acolo pentru o vreme. O puteți lăsa până când durerea dispare.

Pentru tăieturi

Utilizați pelicula din ceapă pentru o tăietură. Acest lucru va funcționa ca un agent antiseptic care oprește sângerarea rapid. Proprietățile antibiotice și antiinflamatorii ajută la vindecarea plăgii, în timp ce proprietățile anti-microbiene împiedică infectarea.

Pentru durerea în gât

Preparați o soluție din ceapă și apă. Beți puțin din ea. Dacă gustul este insuportabil, puteți adăuga niște lămâie și miere. Proprietățile antiinflamatorii ale cepei vor reduce durerea și inflamația din gât.

Vărsături

Se colectează sucul de ceapă cu ajutorul unui tifon. Se prepară un ceai de mentă și se lasă să se răcească. Beți două lingurițe de suc de ceapă și așteptați cinci minute. Apoi beți două lingurițe de ceai de mentă. Repetați acest lucru până la oprirea vărsăturilor.

Febră mare

Tăiați niște felii de ceapă subțire. Masați ulei de nucă de cocos pe tălpile picioarelor și aplicați felii subțiri pe arcul fiecărui picior. Înveliți piciorul cu folie de bucătărie și acoperiți-l cu o șosetă. Ceapa va scoate toxinele, bacteriile și boala din organism peste noapte.

Curățați aerul

O ceapă va purifica aerul prin aspirarea bacteriilor și a virușilor din aer și prin absorbția acestora.

Sursa: livetrending.ro

Adaugă comentariu

Închide