Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Cele mai bune remedii naturiste pentru călcâiele uscate și crăpate

Cele mai bune remedii naturiste pentru călcâiele uscate și crăpate

Călcâiele crăpate şi uscate reprezintă o problemă întâlnită atât la femei, cât şi la bărbaţi. Scapă de ele cu metode naturiste.

Una din principalele cauze ale călcâielor crăpate şi uscate este purtarea frecventă a încălţămintei decupate, în speţă sandale. Apoi mai putem vorbi despre o infecţie microbiană, o alimentaţie deficitară, igienă incorectă, statul îndelung în picioare dar şi de o carenţă de minerale şi vitamine.

Cum tratăm câlcâiele?

- Unul dintre cele mai bune tratamente pentru călcâie îngroşate este înmuierea picioarelor, pentru o jumătate de oră, în apă caldă (nu fierbinte!) în care arunci doi pumni de sare grunjoasă. Aplică apoi o cremă hidratantă destinată acelei zone, iar ea va intra în piele mult mai bine, păstrând călcâiele moi şi catifelate mai multe zile.

- Uleiul din arbore de ceai este un remediu pentru multe afecţiuni dermatologice, inclusiv alte infecţii microbiene ale pielii. Înainte de culcare aplică pe călcâiele crăpate câteva picături de arbore ceai şi masează uşor până intră în piele.

- De două-trei ori pe săptămână exfoliază-ţi călcâiele cu o piatră ponce ca să elimini celulele moarte. Mai poţi folosi pentru exfoliere zaţ de cafea, mălai sau zahăr brun. Vezi să nu agresezi foarte tare pielea!

-  De fiecare dată după exfoliere, nu uita să aplici o cremă hidratantă. Uleiul de măsline este şi el foarte eficient. Apoi pune-ţi o pereche de şosete în picioare ca să laşi produsul să pătrundă bine în piele.

- Amestecă o banană şi o jumătate de avocado cu ajutorul unui blender şi amestecă până când obţii o pastă groasă. Dacă este nevoie, mai adaugă puţină apă pentru omogenizare. Aplică apoi acest amestec pe călcâie şi lasă-l să acţioneze timp de 15 minute, după care spală-te cu apă caldă şi sterge-te cu un prosop aspru.

- Folosește miere de albine, pentru că aceasta are un efect puternic hidratant precum și proprietăți antibacteriene, prevenind dezvoltarea microbilor pe suprafața respectivă. Dizolvă 250 grame de miere într-un vas de 2-3 litri cu apă și înmoaie-ți picioarele timp de 20 de minute.

- Poţi folosi sucul de lămâie în două feluri: fie aplici direct pe călcâie, cu ajutorul unei dischete demachiante, fie amesteci sucul de lămâie cu apă caldă şi ţii picioarele în amestec timp de 15 minute. Ţine cont însă că nu trebuie să te ştergi cu un prosop aspru, ci să laşi picioarele să se usuce natural, pentru a evita apariţia iritaţiilor.

-  La sfârşitul zilei, ţineţi picioarele în apă caldă cu săpun şi o cană de oţet, timp de 15 minute. Clătiţi cu apă şi tamponaţi-le cu un prosop până se usucă. Apoi amestecaţi o linguriţă de vaselină cu zeama unei lămâi şi masaţi călcâiele cu această compoziţie până este absorbită. Efectuaţi zilnic acest tratament până veţi observa rezultate vizibile;

Foto: sanatatesistaredebine.ro

Share:

Articole recomandate