Efectele surprinzătoare ale consumului a câte 4 lingurițe de ulei de măsline pe zi

Efectele surprinzătoare ale consumului a câte 4 lingurițe de ulei de măsline pe zi

Beneficiile pe care le are uleiul de măsline asupra sănătății sunt foarte bine cunoscute. Gătirea cu ulei de măsline este considerată cea mai bună modalitate prin care poți preveni afecțiunile cardiovasculare. Însă aceasta nu e tot. Află din articol ce se întâmplă dacă consumi 4 lingurițe de ulei de măsline pe zi, timp de 2 săptămâni. 

Consumul regulat de ulei de măsline aduce beneficii importante pentru sănătate, doar patru linguriţe pe zi fiind îndeajuns pentru a scădea semnificativ riscul de infarct în doar şase săptămâni. Un studiu condus de Universitatea din Glasgow, citat de dailymail.co.uk, a confirmat beneficiile pentru sănătate ale unui ingredient cheie al dietei mediteraneene, mai ales în cazul celor care nu consumă în mod obişnuit ulei de măsline.

În cadrul cercetării, savanţii au adăugat doar 20 de mililitri de ulei de măsline, cam patru linguriţe zilnic, la dieta unor adulţi sănătoşi, ceea ce reprezintă cantitatea dintr-o salată sau cam cât consumă o persoană la o masă.

Rezultatele au fost spectaculoase. O serie de indicatori pentru bolile de inimă, măsuraţi în urina eliminată, s-au îmbunătăţit în numai şase săptămâni, după consumul în mod regulat a uleiului de măsline.

Așa că vă îndemnăm să nu ezitați să introduceți uleiul de măsline în consumul întregii familii.

 

Sursa: clickpentrufemei.ro; liza.ua

Adaugă comentariu

Închide