Fosta prezentatoare TV Cristina Gheiceanu povestește cum a scăpat de dermatita seboreică

Fosta prezentatoare TV Cristina Gheiceanu povestește cum a scăpat de dermatita seboreică

Se știe că nimeni nu este perfect, dar uneori, privind la vedetele de televiziune ne apar dubii că ar avea și ele probleme cu pielea sau părul prea grase, cu transpirația excesivă sau cu alte chițibușuri ce ne deranjează uneori foarte mult. Păi bine că nici ele nu sunt ideale și cel mai plăcut e că au curajul să recunoască. Astfel, bloggerița, care anterior a fost prezentatoare TV, Cristina Gheiceanu, a decis să împărtășească cu admiratoarele sale experiența de combatere a dermatitei seboreice. Despre aceasta a scris pe blogul său, iar noi vă redăm mai pe scurt ceea ce a relatat ea. Poate că tratamentul depistat de Cristina vă este util și vouă.

În toți acești ani în care am luptat cu aceasta afecțiune a pielii – dermatita seboreică, mi-era rușine să vorbesc despre asta, idee nu am de ce. Astăzi, în schimb am decis să scriu acest articol, pentru că știu că afecțiunea e întâlnită destul de des...”, a scris bloggerița.

La mine dermatita a apărut pe față, sub forma unor eczeme. Adică pe fața mea se formau cruste, care apoi cădeau, în loc se formau altele, iar în acele zone îmi rămâneau pete roșii, care în timp au început să fie dureroase sau chiar să sângereze...”, a mai scris Cristina.

Bloggerița descrie că inițial îi apăruse afecțiunea pe frunte, la hotarul dintre frunte și scalp, unde încep firele de păr. Și după ce a mers la dermatolog de unde i s-a prescris un unguent cu hormoni peste câteva luni s-a extins și pe față. „Din fericire, dermatita mea niciodată nu a arătat atât de rău cum am văzut la alte persoane, tocmai pentru că urmam o dietă strictă și aveam foarte mare grijă să folosesc produse care nu conțin ulei și nu sunt grase. Salvarea mea a venit când întâmplător am dat peste un articol, al unui băiat care luptase cu dermatita mai bine de 10 ani”, a comunicat Cristina Gheiceanu.

Tratamentul găsit de ea este foarte simplu și nu implică mari cheltuieli, adică nu trebuie să căutați niște soluții scumpe și de ultimă generați.

Aveți nevoie de:

- BICARBONAT DE SODIU (soda alimentară)

- OȚET DE MERE BIO

- MIERE DE ALBINE

Cristina descrie pașii astfel: seara, înainte de somn, punea într-un bol apă cu bicarbonat de sodiu. Punea această soluție pe un disc demachiant și ștergea bine zonele afectate, după care lăsa soluția pe piele timp de 5 minute. Spăla bine fața cu apă și o ștergea cu un șervețel de o singură folosință fiindcă este important să nu folosiți prosopul. Apoi, într-un bol cu apă punea oțet (inițial puneți cât mai puțin oțet, pentru ca să vedeți cum reacționează tenul) și repeta procedura. Lăsa iarăși 5 minute, spăla, iar pe final aplica miere naturală de albine pentru 15-30 de minute și apoi spăla bine fața.

Ce efect a avut:

În doar 4 zile fața i se curățase, mai rămăseseră pete roșii, dar se vedea cum totul dispare treptat. Într-o săptămână tenul devenise curat-curat și nici urmă de dermatită. A făcut tratamentul acesta timp de o lună și deja are trei ani, iar tenul arată perfect și destul de rar mai pot apărea semne de dermatită. Însă repede mai face tratamentul timp de 2-3 zile și totul revine la normal.

 

Sursa: cristinagheiceanu.com

Adaugă comentariu

Închide