Specialiștii ne avertizează să renunțăm la folia de aluminiu pentru gătitul mâncării

Specialiștii ne avertizează să renunțăm la folia de aluminiu pentru gătitul mâncării

Preparatele la cuptor se usucă dacă nu sunt acoperite, și cea mai la îndemână metodă este acoperirea tăvii cu o folie de aluminiu alimentară. Medicii însă nu sunt de acord cu această metodă. Într-o cercetare au fost studiate efectele aluminiului asupra celulelor cerebrale. Autorii au venit cu următoarele concluzii: „După 3 săptămâni de expunere la aluminiu, s-a înregistrat o stagnare a dezvoltării celulare, iar pe măsură ce expunerea la aluminiu continua, s-au înregistrat scăderi ale dezvoltării celulare”.

Alte probleme au fost semnalate după expunerea corpului la aluminiu: dureri musculare, dureri stomacale, ulcer, pierderea apetitului, gura uscată și chiar convulsii. Alte studii au identificat niveluri crescute de aluminiu în creierul pacienților diagnosticați cu Alzheimer.

Aluminiul poate fi eliminat din corp dacă este depistat la timp, cu un aport sporit de magneziu, dar cel mai bine este să îl evitați.

O cantitate semnificativă ajunge în organism prin intermediul mâncărurilor. Corpul este capabil să elimine aluminiul, spun cercetătorii, doar că e bine să nu se depășească zilnic o doză de 40 mg/ kilogram, în funcție de greutatea noastră. Aceasta este limita stabilită de OMS (Organizația Mondială a Sănătății).

Studiul a scos la iveală că modul de a găti cu aluminiu ridică nivelul în corp la cote mari, comparativ cu standardele OMS.

Așadar, concluzia studiului a fost că nu este recomandată folosirea foliei de aluminiu la gătit, ci doar la împachetat, dar și acest lucru este bine să fie evitat, mai ales în cazul alimentelor acide sau condimentate puternic.

Este bine să evitați și produsele de corp care au în compoziția lor aluminiu, mai ales deodorantele. Căutați variante fără aluminiu, pentru o viață sănătoasă.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; sovkusom.ru

Adaugă comentariu

Închide