6 idei de gustări pentru femeile care alăptează

6 idei de gustări pentru femeile care alăptează

O femeie care alăptează are nevoie de un aport de circa 500 de kilocalorii în plus față de meniul obișnuit. Acestea pot fi asigurate cu ajutorul unor gustări sănătoase, iar pentru inspirație vă oferim 6 idei mai jos.

1. Sandviș cu humus, curcan și roșii

Taie o chiflă din făină integrală pe jumătate și folosește numai una dintre părți. Întinde pe ea o lingură de humus, apoi pune 2 felii de piept de curcan rumenit la grătar, fără piele. Pune deasupra 3 felii de roșie sau o roșie cherry tăiată în două și finalizează cu o felie de brânză Cheddar. Pune sandvișul la microunde timp de 1-2 minute, până când se topește brânza. 

 2. Iaurt cu nuci crocante și fructe de pădure

Când simți nevoia de ceva dulce prepară această variantă pentru a evita excesul de calorii, zahăr și ingrediente artificiale. Alege un iaurt grecesc simplu, pe care îl vei combina cu 50g de nuci măcinate, o lingură de miere de salcâm, ½ cană de căpșuni, tăiate pe jumătate și ½ cană de afine. Amestecă bine și servește presărat cu puțină nucșoară și fulgi de migdale.

 3. Cereale cu afine și unt de arahide

Iată un nou mod de a savura porția de cereale integrale, care te ajută să elimini rapid kilogramele în plus și să obții mulți nutrienți esențiali. Amestecă 200g de fulgi de ovăz sau de secară cu ½ cană de lapte semidegresat, ½ cană de afine, 3 linguri de unt de arahide natural și ½ linguriță de scorțișoară. 

 4. Salată cu somon și biscuiți crocanți

Alege o conservă de somon fără oase și piele, scurge peștele bine, apoi amestecă-l cu o lingură de maioneză light, ½ cană de felii de castravete și un vârf de cuțit de piper cayenne. Servește această salată cu 8 biscuiți din făină integrală sau graham.

 5. Burger vegetal cu sos pesto

Alege o chiflă din făină integrală, folosește doar jumătate, iar deasupra pune felii de vânătă, țelină, ardei gras, dovlecel și ceapă, rumenite la grătar. Finalizează cu o lingură de sos pesto, 2 felii de roșie și 2 frunze de salată verde.

 6. Cartof umplut, în stil grecesc

Alege un cartof de dimensiune medie, elimină miezul din interior lăsând o margine groasă pentru a putea să-l umpli. În continuare prepară amestecul pentru umplutură din roșii uscate, măsline Kalamata, busuioc și brânză feta. Umple cartoful și dă la cuptor 30 de minute. În paralel rumenește miezul pe care l-ai scos într-o tigaie, cu parmezan și puțin oregano, apoi adaugă-l drept topping în momentul în care servești gustarea.

 

Sursa: eva.ro; mv.org.ua

Adaugă comentariu

Închide