Aperitive pentru zile reci, foarte ușor de gătit - bruschetta cu dovleac şi brânză

Aperitive pentru zile reci, foarte ușor de gătit - bruschetta cu dovleac şi brânză

Dovleacul este unul din darurile pe care ni le oferă generoasa toamnă. Mulţi dintre noi când spunem dovleac, ne imaginăm feliile coapte la cuptor, simple, sau cu nuci și miere, cu care ne delectam în serile reci de toamnă târzie sau iarna, la supa cremă sau la plăcinte. Dar de fapt, umplutura de dovleac se combină perfect cu brânza proaspătă şi surprinde atât prin gustul individual al dovleacului, dar şi prin abundenţa de arome de usturoi, salvie şi cimbru.

Ingredientele necesare:

- o franzelă tăiată în felii potrivite
- un sfert de dovleac (aprox. 750 g după ce e curăţat de coajă sau 3 căni),
- 2-3 ciupierci,
- 3-4 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi,
- 2 tulpini de ţelină verde tăiate mărunt,
- 1 ceapă albă medie, decojită şi mărunţită,
- câteva linguri de ulei,
- câteva de frunze de salvie verzi, tăiate în fâşii mai mari (sau 1/4 linguriţă de salvie uscată),
- 1/4 linguriţă de cimbru,
- sare şi piper după gust,
- o bucăţică de brânză (telemea, brânză ricotta proaspătă etc.),
- câteva felii de ardei roşu (opţional).

Modul de preparare:

Dovleacul se curăţă de coajă, apoi se taie în cubuleţe mici.

Într-o tigaie de mărime potrivită, se pune ulei, la temperatură medie. Se adaugă ceapa mărunţită, usturoiul zdrobit, tulpinile de ţelină şi ciupercile mărunţite.

După câteva minute, se pun cubuleţele de dovleac, cimbru, salvia, sare şi piper după gust. Se amestecă bine, după care se acoperă cu un capac. După ce legumele au început să fiarbă, se reduce focul.

Se fierbe în continuare până când dovleacul este fiert. Tigaia se dă deoparte câteva minute să se răcească puţin.

Franzela se taie în bucăţele oblice.

Dacă doriţi, puteţi prăji feliile de franzelă. Apoi pe fiecare felie se pune un strat generos din amestecul de dovleac cu ciuperci, iar pe deasupra, se presară brânză sfărâmată. Opţional, se poate orna cu o feliuţă subţire de ardei roşu.

Feliile de bruschetta se dau la cuptor pentru aproximativ 10 minute, după care se scot şi se servesc cât sunt calde.

 

sursa: epochtimes-romania.com

Adaugă comentariu

Închide