Neobișnuite, dar foarte bune - chifteluțe de pui cu măr

Neobișnuite, dar foarte bune - chifteluțe de pui cu măr

O combinație mai neobișnuită de ingrediente la prima vedere, chifteluțele de pui cu măr sunt un preparat excelent pentru cei mici. Mărul dă o aromă inedită tradiționalelor chifteluțe de pasăre.

Ingredientele necesare:

2 lingurițe ulei de măsline extravirgin

1 ceapă tăiată fin

1 măr curățat de coajă 

2 piepți de pui

1 jumătate de linguriță de pătrunjel proaspăt

1 linguriță de cimbru proaspăt

50 g pesmet alb

1 linguriță de sare

1 linguriță de piper

50 g făină albă

Mod de preparare:

Încinge uleiul de măsline într-o tigaie anti-aderentă și sotează ceapa circa 3 minute, apoi transfer-o pe o farfurie. Dă mărul pe răzătoare și încearcă să storci cu mâna excesul de lichid cât mai bine.

Dă puiul prin mașina de tocat și amestecă-l cu ceapa, mărul și restul ingredientelor în afară de făină. Compoziția obținută nu trebuie să fie prea moale, de aceea este bine să o completezi cu pesmet dacă nu are o consistență suficient de bună.

Formează 20 de bile din compoziție, trece-le prin făină și prăjește-le în tigaie cu cât mai puțin ulei, până devin aurii și bine gătite în mijloc.

 

Sursa: copilul.ro;

Adaugă comentariu

Închide