Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Prepară cașcaval acasă: e ușor și sigur

Prepară cașcaval acasă: e ușor și sigur

În zilele noastre, când industria alimentară nu prea ține cont de produsele folosite în producție și se preocupă mai mult de propriul venit, e bine să ne asigurăm că ceea ce consumăm este inofensiv. În acest context vă propunem o rețetă ușoară de pregătire a cașcavalului de casă.

 

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

- 1 kg de brânză proaspătă de vaci

- 1 litru de lapte

- 75 de grame de unt

- 1 ou

- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

- 1 linguriță de sare

Se prepară astfel:

1. Laptele se pune la fiert, iar când clocotește se adaugă brânza de vaci. Când s-a format zerul, se oprește focul și se pune brânza la scurs, aproximativ o oră.

2. După ce s-a scurs, se amesteca bine cu oul bătut, untul, bicarbonatul și sarea, de preferat cu ajutorul unui mixer, ca sa fie cât mai fină.

3. Compoziția se pune într-un vas pe foc și se amestecă încontinuu până ce devine o cremă groasă. Se ia de pe foc și se pune în forme.

 4. Cașcavalul se ține la rece până a doua zi, apoi poate fi servit.

 

Informații: retetepractice.ro

Foto: retetepractice.ro; youtube.com;

p-business.ru; kushatpodano-ru.ru 

Share:

Articole recomandate