Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Rețetă ușoară și de sezon: brioșe din bostănei și cherry

Rețetă ușoară și de sezon: brioșe din bostănei și cherry

Suntem în plin sezon de comercializare a bostăneilor. Aceștia sunt și ieftini, dar și foarte gustoși. Așa că nu-i mâncați doar prăjiți sau în salata ghiveci, ci și faceți din ei alte mâncăruri minunate, cum ar fi brioșele. Da da, din bostănei pot fi făcute brioșe gustoase și savuroase.

Ingrediente

  • 2 bostănei
  • 4 ouă de bibilică sau 2 de găină
  • 200 g făină
  • 100 g brânză de capră
  • 100 g smântână
  • 30 ml ulei
  • 12 roșii cherry galbene
  • 30 g amestec de semințe (dovleac, in, floarea soarelui, susan)
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • sare de mare

 

Mod de preparare

Dovleceii se spală, se dau prin răzătoare și se pun la scurs într-o strecurătoare. Se mixează ouăle cu un praf de sare, se adaugă uleiul și se continuă mixarea la viteză mică.

Se adaugă smântâna, brânza de capră, dovleceii scurși de apă și se amestecă ușor.

Făina se amestecă cu praful de copt, se cerne și se adaugă în amestecul cu dovlecei, omogenizând bine compoziția.

Din compoziția obținută se toarnă câte puțin în formele de silicon de brioșe sau tapetate cu hârtie, iar deasupra se pune câte o roșie cherry și amestecul de semințe.

Se coc brioșele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30- 35 de minute. Se pot servi și calde, și reci.

 

Informații și foto: gustos.ro; simonapatras.com

Share:

Articole recomandate