Tartă din roșii și ricotta, fără aluat

Tartă din roșii și ricotta, fără aluat

Tartă din roșii și ricotta, fără aluat

Suntem în plin sezon de coacere a roșiilor. Acestea sunt aromate și foarte gustoase, așa că am căutat și o rețetă potrivită pentru această perioadă foarte fierbinte. Vă propunem să gătiți o tartă cu roșii și ricotta, dar fără de aluat. Un aperitiv numai bun pentru zilele fierbinți de vară.

Pentru amestecul de roșii este nevoie de:

400 g roșii decojite întregi

3 ouă medii

125 g făină

50 g capere desarate/100 g măsline negre fără sâmburi

1 cățel de usturoi

sare

piper

1 linguriță mică rasă maghiran proaspăt tocat

 

Pentru amestecul de ricotta este nevoie de:

250 g ricotta/brânză de vaci/urdă

1 ou mediu

25 g făină

sare

piper

1 lingură rasă pătrunjel tocat/ busuioc proaspăt tocat

 

Pregătim totul astfel:

Punem ouăle într-un vas și le amestecăm până la omogenizare, nu mai mult. Adăugăm făina și amestecăm bine.

Pasăm roșiile până obținem un piure fin și le adăugăm în compoziția de ouă și făină. Amestecăm până la omogenizare, apoi adăugăm cățelul de usturoi dat pe răzătoare cu găuri mici, caperele sau măslinele, scurse foarte bine și tăiate în bucățele, maghiranul tocat, sare și piper.

Acum aparte punem ricotta într-un vas, adăugăm oul și amestecăm bine. Adăugăm făina, busuiocul sau pătrunjelul tocat, sare și piper, și amestecăm pănă la omogenizare.

Tapetăm forma cu unt și cu hârtie de copt (doar baza formei trebuie să fie acoperită cu hârtie de copt) și adaugăm prima compoziție, cea cu roșii.

Apoi, cu o lingură, adaugăm din loc în loc, compoziția cu ricotta. Cu o scobitoare amestecăm foarte puțin cele doua compoziții.

Coacem tarta în cuptorul preincalzit la 180°C, pentru circa 25-30 de minute sau până când se rumenește uniform. Înainte de a scoate tarta din cuptor, înfigem o scobitoare în centrul ei. Dacă iese curată, tarta este coaptă, daca nu, o mai lăsăm încă 5 minute și repetăm testul.

Se lasă la răcit complet după care se taie și se servește așa rece.

Poftă mare vă dorim!

 

Sursa: lauraadamache.ro

Adaugă comentariu

Închide